Pagina 1 van 2

oldtimer invoeren

Geplaatst: 01 aug 2010 22:40
door friejoo
Wij hebben een Volvo Amazone uit 1961 en willen die invoeren in Zweden.
Hij moet nu eigenlijk gekeurd worden in Nederland, maar we willen dat nu in Zweden laten doen gelijk met de bilprovning voor het invoeren, kan dat? Wat zijn de eisen bij zo'n keuring? Hoe vaak moet een oldtimer uit 1961 hier gekeurd worden?
Als we de auto toch eerst in Nederland laten keuren geldt dat dan ook in Zweden?
Alvast bedankt voor de antwoorden.
Friedy

Re: oldtimer invoeren

Geplaatst: 01 aug 2010 23:33
door vette079
http://www.bilprovningen.se/Externt/bpw ... ument&m=26" ;;

Hier heb je een site waarop staat "första registreringsbesiktning" skr 970,--.
Dat is wat je betaalt voor een eerste kenteken registratie en geldt ook gelijk voor een keuring voor een jaar.
Daar wordt ook automatisch een kenteken geregeld voor de auto (krijg je thuisgestuurd in Zweden).

Daarna betaal je voor personenauto´s skr 300,-- per jaar, en voor zogenaamde lichte vrachtauto´s (grijs kenteken) skr 480,--.

Motorfietsen ouder dan 30 jaar en auto´s en bedrijfswagens die prive worden gebruikt en ouder dan 30 jaar zijn wegenbelastingvrij.

Als het goed is moet je de auto laten afregistreren in Nederland, waar je dan als het goed is "tijdelijke platen" krijgt.
Dan is het gewoon een kwestie van hier de auto aanmelden bij de keuring voor hetgeen hierboven is aangegeven.
Kan nog zijn dat je moet betalen voor de nieuwe platen in Zweden, is een tijdje geleden dat ik dat heb gedaan hier (2002).

Re: oldtimer invoeren

Geplaatst: 08 aug 2010 19:19
door Franck Kokke
vette079 schreef:Als het goed is moet je de auto laten afregistreren in Nederland, waar je dan als het goed is "tijdelijke platen" krijgt.
Je kunt ook meteen met je auto naar Zweden komen hier aanmelden in Zweden en dan nadien afmelden. Heb je dat platen gedoe niet bovendien willen ze je platen in NL niet terug en heb je nog een extra souvenier. Opsturen van een kopie van je Zweedse auto registratie en een of ander begeleidend Zweeds schrijven volstaat.

Re: oldtimer invoeren

Geplaatst: 08 aug 2010 23:22
door ing
Let er wel op dat je ook afgemeld wordt voor de nederlandse wegenbelasting. Bij afmelding van het nederlandse kenteken van mijn personenauto was dat niet helemaal goed gegaan. Het moet automatisch gaan, maar soms gaat er wel eens iets fout.

Re: oldtimer invoeren

Geplaatst: 09 aug 2010 07:50
door gj
ing schreef:Let er wel op dat je ook afgemeld wordt voor de nederlandse wegenbelasting. Bij afmelding van het nederlandse kenteken van mijn personenauto was dat niet helemaal goed gegaan. Het moet automatisch gaan, maar soms gaat er wel eens iets fout.
over een 61-er auto wordt al sinds 1986 geen mrb meer betaald, zou me daar dus niet heel veel zorgen over gaan maken

Re: oldtimer invoeren

Geplaatst: 09 aug 2010 08:28
door Redactie ZwedenWeb
Franck Kokke schreef:bovendien willen ze je platen in NL niet terug en heb je nog een extra souvenier.
Nee Franck, je hoeft ze niet terug te sturen maar je bent zelf verantwoordelijk voor de vernietiging van de platen. :inno01:

Re: oldtimer invoeren

Geplaatst: 09 aug 2010 08:35
door qinx
Ik heb gekozen voor vernietiging door roesten.

Re: oldtimer invoeren

Geplaatst: 09 aug 2010 08:40
door Redactie ZwedenWeb
qinx schreef:Ik heb gekozen voor vernietiging door roesten.
Dat is een betrouwbaar, maar redelijk langdurig vernietigingsproces. 8)
Op zich niets mis mee, maar formeel ben je wel aansprakelijk als iemand je oude platen steelt en deze vervolgens op een auto schroeft... Ik weet het, de kans is erg erg erg klein, maar het moet wel gezegd worden. :inno01:

Re: oldtimer invoeren

Geplaatst: 10 aug 2010 19:01
door Jos.vH
Ik weet er niet meer het fijne van, maar toen we verhuisden zijn we gewoon met de nederlandse kentekenplaten naar Zweden gereden en hebben hier een afspraak met Bilprovningen gemaakt. Officieel mag je maar iets van 5 dagen met een nederlands kenteken blijven rondrijden, wanneer je in Zweden als inwoner geregistreerd bent. Het was mij niet gelukt om zo snel een afspraak bij bilprovningen te regelen (in de vakantieperiode) en dus heb ik enkee maanden "illegaal" rond gereden. Ik was natuurlijk wel gewoon verzekerd en betaalde volgens mij nog wegenbelasting in nederland (weet niet meer precies hoe het was). Wordt je aangehouden door de politie, dan heb je natuurlijk nog je nederlandse paspoort en rijbewijs en ben je gewoon toerist en vertel je natuurlijk niet dat je al een ijd in Zweden woont. Ik weet echter niet wat er gebeurt wanneer je bij een ongeluk betrokken raakt...... Iemand die hier iets zinnigs voor Friejoo op kan zeggen?

Re: oldtimer invoeren

Geplaatst: 11 aug 2010 10:11
door Erwin_01
In principe mag je max 6 maanden rondrijden met je oude kentekenplaten. Je mag die 6 maanden niet "gebruiken" maar je hebt 6 maanden de tijd om alles in orde te brengen. Dus niet 5 maanden en 25 dagen wachten, en dan pas je aanvraag doen, want binnen 5 dagen lukt het je nooit om alles in orde te krijgen.... je mag wel eerst rustig verhuizen, en dan , na pakweg een maand , actie ondernemen om je auto op zweeds kenteken te krijgen