Alternatief voor rookworst.

Hier kunt u uw algemene vragen, opmerkingen en/of verhalen over Zweden kwijt.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
buskis

Re: Alternatief voor rookworst.

Bericht door buskis » 10 feb 2014 14:03

Ik vind gebakken Falukorv het lekkerst en dan in dunne plakken.

solvik
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 2570
Lid geworden op: 15 nov 2008 23:26

Re: Alternatief voor rookworst.

Bericht door solvik » 10 feb 2014 15:43

Precies, zo heb ik het ook gedaan.

surstromming
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 934
Lid geworden op: 10 mei 2005 20:31

Re: Alternatief voor rookworst.

Bericht door surstromming » 05 mar 2014 10:49

Is zelf roken een optie ? Ik heb na lang zoeken een goedkoop en eenvoudig iets gevonden waarmee je zonder moeite kan koud roken (warm roken kan iedereen, dat is geen uitdaging).
Na koud roken kan je de garing (indien gewenst) perfect onder controle houden in een oven.

solvik
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 2570
Lid geworden op: 15 nov 2008 23:26

Re: Alternatief voor rookworst.

Bericht door solvik » 05 mar 2014 11:43

Het lijkt me geweldig omdat zelf te kunnen doen maar rökt korv wordt wel gewoon verkocht...alleen de smaak, he....er gaat toch niets boven een Gelderse Rookworst. Hoewel over smaken natuurlijk wel te twisten valt, maar vooral ook wat je gewend bent :wink:
Bestaat er in België een goed alternatief voor bv. de echte goede (Gelderse) rookworst? Bedoel ik niet de nogal vette van de Hema ......en heet het dan worst of saucisse? :D

surstromming
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 934
Lid geworden op: 10 mei 2005 20:31

Re: Alternatief voor rookworst.

Bericht door surstromming » 05 mar 2014 13:21

Goh Solvik : worst in Vlaanderen en saucisse in Wallonië zeker :peace: .
Wat ik bedoel : als je de kunst van het roken onder de knie hebt heb je geen limieten meer en ben je niet meer gebonden aan wat te koop is.
Het voorafgaande pekelen is veel precairder dan het roken, dààr bevinden zich de klassieke geheimen.
Ik heb zojuist weer een rosbief van 3 kg gemarineerd, gerookt en gedroogd. Nergens te koop, en zeer lekker.

Irene
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 954
Lid geworden op: 21 aug 2002 02:00
Land: Zweden
Locatie: Öland

Re: Alternatief voor rookworst.

Bericht door Irene » 06 okt 2014 07:43

Ostkorv vinden wij een goede vervanging!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 14 gasten