Belasting vanuit SE op huis in NL

Post hier uw vragen en opmerkingen over wonen, werken en studeren in Zweden.
Dit forum is tevens voor vragen over (vakantie)huizen en de hieraan gerelateerde onderwerpen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
Bassiehof

Re: Belasting vanuit SE op huis in NL

Bericht door Bassiehof » 26 mar 2016 12:44

Je moet belasting betalen in het land waar je het meest woont, en dat bepaalt de belastingsdienst. Je kan dus niet zelf kiezen in welk land je belasting betaald. Je moet alleen belasting betalen over de winst die je gemaakt hebt bij de verkoop van je huis, en je kan dus uppskov krijgen als je binnen een bepaalde tijd een andere woning koopt.
Om du köper en ny bostad kan du under vissa förutsättningar få göra avdrag för uppskovsbelopp från vinsten för den bostad som du har sålt (= skjuta fram beskattningen av vinsten).
Dus ik begijp niet goed wat je met in de schoenen schuiven bedoeld want het is gewoon uitstel van betaling. Uppskov betekend niet vermijden. Maar je hoeft volgens de regels voor dubbelbeskattning dus niet in Zweden en in Nederland belasting te betalen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten