Huis kopen zonder makelaar?

Post hier uw vragen en opmerkingen over wonen, werken en studeren in Zweden.
Dit forum is tevens voor vragen over (vakantie)huizen en de hieraan gerelateerde onderwerpen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
Bugsy

Re: Huis kopen zonder makelaar?

Bericht door Bugsy » 10 okt 2017 10:12

Dat is bij ons in huis geen probleem. Het huis is in 2008 volledig gerenoveerd en ook volledig opnieuw geïsoleerd. Ook hebben we compleet nieuw aangelegde elektra met moderne stoppen (schakelaars). Onze radiatoren zullen ook niet warm zijn als we de houtkachel stoken. De aardwarmtepomp houdt het huis op een constante temperatuur van 15 graden. Stoken we de houtkachel dan stijgt de temperatuur snel. De temperatuur ging op de benedenverdieping afgelopen augustus in een uur of 2 maarliefst 9 graden omhoog. We zullen dus sowieso alle deuren in huis tegen elkaar open zetten. Dan verwarmt de kachel de bovenverdieping ook nog mee.

Kan in alle eerlijkheid niet wachten om weer terug te gaan. Komende winter verblijven we verdeeld over twee vakanties een week of 3 in ons huis in Zweden. Heerlijk, lekker in de kou door de sneeuw wandelen en daarna lekker in huis bij de houtkachel. Kan er nu al intens blij van worden :)

Snöskoter

Re: Huis kopen zonder makelaar?

Bericht door Snöskoter » 10 okt 2017 14:33

Ik weet niet zeker of dat echt goed werkt zoals, maar ik zou de raam het dichtste bij de kachel op een kier zetten. Dan heb je minder tocht door het hele huis, maar krijg je wel de frisse lucht binnen voor de kachel. En omdat het daar het warmst is, heb je dus ook het minst last van de kou die door het open kiertje komt.

Bugsy

Re: Huis kopen zonder makelaar?

Bericht door Bugsy » 10 okt 2017 14:36

Het is het op 1 na dichtstbijzijnde raam bij de kachel haha. We hebben twee 2-persoons banken in de woonkamer waar een raam naast of achter zit. Die op een kier zetten middenin de winter lijkt me niet zo'n tof plan. Nogal koude trek in je nek:). Het raam waar ik het over heb zit in totaal zo'n 4 meter van de houtkachel af. Dat komt wel goed denk ik.

trummis

Re: Huis kopen zonder makelaar?

Bericht door trummis » 10 okt 2017 15:10

Een moderator heeft postings van Trummis verwijderd.
Trummis heeft geen overzicht welke postings, vandaar dat hij verzocht heeft al zijn postings te verwijderen.

buskis

Re: Huis kopen zonder makelaar?

Bericht door buskis » 10 okt 2017 17:43

Bugsy schreef:
10 okt 2017 09:16
De belangrijkste uitdaging waar ik over na zit te denken tijdens een fikse winter in de noordelijke helft van Zweden is de volgende: Je houtkachel trekt zuurstof uit de woning, je hebt je houtkachel gedurende grote delen van de dag branden om het huis lekker warm te houden. Tegelijkertijd vriest het buiten met een beetje pech een graad of 20. Hoe ventileer je in deze situatie het huis voldoende? Zomaar een raam openzetten lijkt me ook niet direct de meest slimme oplossing.....
Zit er geen tilluftsventil in de ruimte waar je kamin staat ?
Als die voldoende groot is (en niet dicht zit met rotzooi) moet dat hier mee kunnen volstaan.

Bugsy

Re: Huis kopen zonder makelaar?

Bericht door Bugsy » 12 okt 2017 15:25

Oeps, foutje......sorry

Leo
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 265
Lid geworden op: 29 nov 1999 01:00
Land: Zweden
Locatie: Sverige. Daarvoor anders

Re: Huis kopen zonder makelaar?

Bericht door Leo » 13 okt 2017 11:12

trummis schreef:
10 okt 2017 15:10
Waar ik hier overigens last van heb is de afzuigkap biven het fornuis. Als ik niet het keukenraam flink open zet trekt de wasemkap harder dan de schoorsteen van de kachel waardoor de rook het huis in komt. :o
Maar dat ligt geheel aan de bouw van je huis.
Ik heb dat ook, totdat de kachel op gang is en de schoorsteen voldoende trekt.
Overigens heb ik ooit in een vorig huis een probleem gehad zoals je dat met de badkamer beschrjft. Haard uit, wasemkap aan. Toen kondenseerde vocht uit de lucht in de schoorsteen. Resulaat een plas water in de hal.

trummis

Re: Huis kopen zonder makelaar?

Bericht door trummis » 13 okt 2017 12:01

Een moderator heeft postings van Trummis verwijderd.
Trummis heeft geen overzicht welke postings, vandaar dat hij verzocht heeft al zijn postings te verwijderen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten