herhaalde vacatures

Post hier uw vragen en opmerkingen over wonen, werken en studeren in Zweden.
Dit forum is tevens voor vragen over (vakantie)huizen en de hieraan gerelateerde onderwerpen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
Plaats reactie
Verhoef

herhaalde vacatures

Bericht door Verhoef » 29 mei 2017 09:40

Hoi, Ik ben druk op zoek naar een baan in Zweden. Wat mij op valt is dat diverse advertenties waar ik op heb gereageerd enkele weken na mijn sollicitatie opnieuw worden geplaatst. Op dat moment heb ik dan van hen nog niets gehoord. Geen uitnodiging, geen afwijzing. Wat moet ik er van denken/vinden ? Is dat gebruikelijk ?
Mvgr
Tonny

wjansen

Re: herhaalde vacatures

Bericht door wjansen » 29 mei 2017 11:47

Ik denk dat dit een aantal dingen kan betekenen:

- de gedroomde kanidaat heeft zich teruggetrokken en de andere beoogde kanidaten zijn al elders aan het werk.
- Er zit nog geen geschikte kanidaat tussen.

Geen afwijzing of reactie komt ook voor. Soms krijg je bij de ontvangst bevestiging een bericht met iets van: bedankt voor je reactie als we een interview met je willen nemen we contact op. Zo niet bedankt voor je interesse. NIet altijd maar komt voor.

Het is mij inderdaad ook al een paar keer opgevallen en overkomen.

solvik
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 2569
Lid geworden op: 15 nov 2008 23:26

Re: herhaalde vacatures

Bericht door solvik » 29 mei 2017 14:03

Waarom niet nogmaals reageren?
Je laat daardoor toch merken dat jij in ieder geval geïnteresserd en vooral gemotiveerd bent....

qinx
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 1805
Lid geworden op: 09 jan 2002 01:00
Locatie: Upplands-Väsby (Stockholm)

Re: herhaalde vacatures

Bericht door qinx » 29 mei 2017 18:43

Verhoef schreef:Hoi, Ik ben druk op zoek naar een baan in Zweden. Wat mij op valt is dat diverse advertenties waar ik op heb gereageerd enkele weken na mijn sollicitatie opnieuw worden geplaatst. Op dat moment heb ik dan van hen nog niets gehoord. Geen uitnodiging, geen afwijzing. Wat moet ik er van denken/vinden ? Is dat gebruikelijk ?
Mvgr
Tonny
Ik weet niet hoe je solliciteert, maar op mijn brieven die ik in het Engels schreef, heb ik nooit een reactie gehad; geen afwijzing, geen ontvangstbevestiging (behalve geäutomatiseerd), en zeker geen uitnodiging voor een interview. Maar vanaf dat ik in het Zweeds ben gaan solliciteren veranderde dat als een blad aan de boom, opeens kreeg ik op zeker 80% wel een reactie (al waren dat nog steed wel vaak "bedankt, maar nee, bedankt").

Zelfs als de advertentie in het Engels opgesteld is, en Engels een vereiste is, gaat het al gelijk mis in het hoofd van de HR medewerker die je bericht als eerste in handen krijgt.

Verhoef

Re: herhaalde vacatures

Bericht door Verhoef » 29 mei 2017 18:57

qinx schreef:Maar vanaf dat ik in het Zweeds ben gaan solliciteren veranderde dat als een blad aan de boom, opeens kreeg ik op zeker 80% wel een reactie (al waren dat nog steed wel vaak "bedankt, maar nee, bedankt").
In Zweeds heb ik geprobeerd, maar Ik doe idd merendeel Engels. Ik heb bij de enkele afwijzing die ik kreeg wel feedback gevraagd en kreeg daarvan wel het beeld van je beter foutloos engels kan gebruiken dan matig zweeds.

Leo
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 265
Lid geworden op: 29 nov 1999 01:00
Land: Zweden
Locatie: Sverige. Daarvoor anders

Re: herhaalde vacatures

Bericht door Leo » 29 mei 2017 20:01

Ligt er ook aan wat voor soort baan je zoekt. Heb je daar op termijn zweeds bij nodig? Moet de werkgever wettelijk eisen stellen aan je zweeds?

Het komt overigens ook in Nederland voor. Ik werd in november benaderd voor een baan, stuurde braaf een sollicitatie in en ging in januari op gesprek. Met nog 4 mensen,allemaal door de headhunter uitgezocht. Baan is inmiddels geadverteerd. Na deze ronde wordt waarschijnlijk opnieuw niemand aangenomen en wordt de interne kandidaat naar voren geschoven.

Dat soort spelletjes zijn irriterend maar je doet er niks aan.

Snöskoter

Re: herhaalde vacatures

Bericht door Snöskoter » 29 mei 2017 23:08

Wilde ook al zeggen, is in Nederland niet anders.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten