NL werkgever: welke opties zjin er?

Post hier uw vragen en opmerkingen over wonen, werken en studeren in Zweden.
Dit forum is tevens voor vragen over (vakantie)huizen en de hieraan gerelateerde onderwerpen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
Plaats reactie
jerry970

NL werkgever: welke opties zjin er?

Bericht door jerry970 » 23 aug 2017 13:33

Wij willen over 2 jaar naar Zweden verhuizen en ik kan waarschijnlijk voor mijn huidige werkgever blijven werken vanuit Zweden. (IT, op afstand werken kan, we hebben een collega in Colombia).

Wat zijn nu de mogelijkheden en gevolgen?

* Ik blijf werknemer met een adres in Zweden, bedrijf betaalt aan Zweedse rekening. Ik moet nog uitzoeken wie waar belasting betaalt maar ik hoor dat ik dat ook in Zweden kan doen en mijn werkgever dus niets hoeft in te houden.
* Ik wordt zelfstandige en wordt ingehuurd. Kent Zweden BV en ZZP of is dat anders geregeld?
* Minder belangrijk maar toch: hoe zit het met AOW-opbouw tot en vanaf die tijd?

Het gaat met niet om wat het voordeligst is, ik wil meedoen in het Zweedse systeem en betaal dus het liefst daar belasting. Als er een mogelijkheid is waardoor het voor mijn werkgever en voor mij iets voordeliger wordt is dat natuurlijk meegenomen maar niet noodzakelijk.

Thanks!
Jerry

Leo
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 265
Lid geworden op: 29 nov 1999 01:00
Land: Zweden
Locatie: Sverige. Daarvoor anders

Re: NL werkgever: welke opties zjin er?

Bericht door Leo » 23 aug 2017 15:38

Als je in Zweden belasting wil betalen dan is de vraag vooral wat de Nederlandse belasingdienst daarvan vindt. Als je in Zweden woont en daar het meeste van je werk verricht dan val je al onder de zweedse belastingregels.

Als kleine zelfstandige aan de slag heeft het probleem dat men (de autoriteiten) er tegenwoordig steeds meer op letten of je werkelijk verschillende klanten en niet in een verkapte loondienst werkt.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten