Sverige besök 2.0

Post hier uw vragen en opmerkingen over wonen, werken en studeren in Zweden.
Dit forum is tevens voor vragen over (vakantie)huizen en de hieraan gerelateerde onderwerpen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
[email protected]

Sverige besök 2.0

Bericht door [email protected] » 05 apr 2017 12:09

Gisteravond mijn 2e reisje Zweden geboekt. Gewoon met auto dus op de heen- & terugreisdag een nachtje in Lund en daartussen 3 nachten in Köping en 3 in Falun. Dan kan ik het verschil met zuid, midden en "iets" noord even beleven dacht ik zo. Nu druk met makelaars mailen voor het bezoeken van woningen. Ik zie dat op sommigen van mijn lijstje inmiddels al weer vet geboden wordt dus dat wordt alvast een kwestie van plannen bijstellen. Ik hoop in totaal 6 objecten te kunnen gaan bezoeken maar we zullen zien hoe eea loopt. Als het allemaal tegenzit dan ga ik gewoon op een boomstronk aan een meer zitten. Er zijn gelukkig ergere dingen nietwaar? Wish me luck!

Snöskoter

Re: Sverige besök 2.0

Bericht door Snöskoter » 05 apr 2017 17:53

Wederom veel plezier en succes.

buskis

Re: Sverige besök 2.0

Bericht door buskis » 05 apr 2017 18:09

[email protected] schreef: Als het allemaal tegenzit dan ga ik gewoon op een boomstronk aan een meer zitten.

Dan is dit net wat voor je,
Afbeelding

lycka till !

[email protected]

Re: Sverige besök 2.0

Bericht door [email protected] » 07 apr 2017 11:36

Inmiddels zijn er zo'n 48uur voorbij sinds mijn vorige post.

Ik heb drie makelaars gemaild die (uiteraard :wink: ) alle drie NIET reageerden. Na wat duwen en trekken van mijn kant heb ik echter nu wel één "bezichtiging" afspraak bevestigd gekregen en een 2e onder voorbehoud "dat het huis niet vóór de datum van mijn bezoek verkocht wordt" ( ja, jemig :scared: ).

De 3e makelaar heb ik inmiddels al voor de derde keer benaderd. Als deze nog steeds niet reageert dan wordt het bellen maandag. Deze afspraak is relatief belangrijk voor me omdat dit een bezichtiging op een reisdag "onderweg" van Lund naar Köping moet plaatsvinden. Ik zit daarbij zelf dus vast aan een specifieke datum en tijd. Als ik moet uitwijken naar een ander huis, omdat de makelaar niet kan of omdat het huis niet echt in de verkoop staat bijvoorbeeld (een "fake" object dus), dan moet ik mijn route en reisschema weer aanpassen.

Nu maar weer even rondkijken of ik meer objecten kan vinden en inplannen :D

joordens
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 419
Lid geworden op: 26 jul 2002 02:00
Land: Nederland

Re: Sverige besök 2.0

Bericht door joordens » 07 apr 2017 12:56

Tijdens mijn eigen zoektocht gemerkt dat bellen beter werkt dan mailen.

Vaak krijg je telefonisch de "geheime"locatie van de huissleutels te horen , vooral als het huis leegstaat en er toch niks gestolen kan worden.

[email protected]

Re: Sverige besök 2.0

Bericht door [email protected] » 07 apr 2017 14:25

joordens schreef:Tijdens mijn eigen zoektocht gemerkt dat bellen beter werkt dan mailen.

Vaak krijg je telefonisch de "geheime"locatie van de huissleutels te horen , vooral als het huis leegstaat en er toch niks gestolen kan worden.
Klopt .. maar ik begin graag eerst met mailen .. 't is wat makkelijker en je krijgt ook eenvoudiger de contactgegevens tot je beschikking.

Maar dat van die sleutels onder de deurmat (of zoiets) had ik nog niet bedacht :king:

[email protected]

Re: Sverige besök 2.0

Bericht door [email protected] » 07 apr 2017 14:26

Leo schreef:Hou er wel rekening mee dat het in Zweden gebruikelijk is dat er een bepaalde kijkdag is, en minder gebruikelijk om zomaar voor één kijker een tijd af te spreken. Al ligt dat wat anders als een huis leeg staat. Maar dat kan meespelen als er moeilijk een afspraak te maken valt.
Heb het gemerkt inderdaad :tsss:

[email protected]

Re: Sverige besök 2.0

Bericht door [email protected] » 11 apr 2017 15:24

Nog maar even een update. Inmiddels drie bezichtigings afspraken bevestigd gekregen waarvan één onder voorbehoud. Nu druk om rondom die afspraken nog een paar nieuwe te organiseren / plannen die op berijdbare afstand ervan liggen. Heb ook een lijstje met objecten die ik waarschijnlijk (onderweg van/naar de afpraken) wel ga bezoeken maar waarbij ik niet naar binnen hoef (tenminste dat denk ik nu). Als ik er ter plekke verliefd op wordt moet ik dat plan natuurlijk weer bijstellen :D

[email protected]

Re: Sverige besök 2.0

Bericht door [email protected] » 29 apr 2017 14:02

Eureka! Swerige besök 2.0 is een daverend succes gebleken.

In (netto) 4 dagen in SE en 5 reisdagen in totaal 10 woningen bezocht waarvan 6 met bezichtiging & makelaar. Mijn taget van 6 bezichtigingen dus mooi behaald. Met het laatste huis, en onderweg van SE naar NL vanuit de auto en een levendig sms verkeer met de makelaar, een deal gesloten!
The house in mine!

Geweldige leuke mensen ontmoet, de buurman die ook de bezichtiging deed bleek nl. ook de verkoper te zijn en nodigde mij meteen uit op de koffie, in een klein pittoresk dorpje aan een meer, een uurtje boven Falun, bijna vast komen te staan op "ons" toegangsweggetje (wat normaal gesproken geveegd had moeten zijn) .. want ja .. er was die dag 25cm sneeuw gevallen en ik nie hebbe winterbanden nie (stomme buitenlander! :dance: ). "Ze" hebben me wel beloofd dat dat eind april toch wel een uitzondering was :wink: Maar deze buren wilden heel graag een permanente bewoner als buurman en geen vakantiebezoekers zoals de andere bieders. Dat "asset" heb ik in de onderhandelingen mooi kunnnen inzetten en gebruiken :mrgreen:

Nu nog hopen dat alles hierna ook nog goed blijft gaan. Ik krijg even de tijd of ik nog een inspectie (Anticimex?) will laten doen om daarna zsm de transactie te laten passeren. Hiervoor ga ik maandag bellen om te zien wat dit kost, wanneer het op de kortste termijn kan, en wat ik er dan voor krijg. Dit weekeinde kan ik dan gebruiken om alvast online wat speurwerk te doen. Begrijp inmiddels dat in SE de makelaar alle formaliteiten regelt en er dus ook geen notaris bij komt kijken en dat de overdracht in 1x kan omdat het proces niet zoals in NL mbv een voorlopig koopcontract en een uiteindelijke transportdatum plaatsvind. Good to know.

Verder nog zo'n duizend dingen te doen nu en zaken uit te zoeken maar dat komt later.
Als iemand iets weet waar ik speciaal op moet letten dan hoor ik dat wel.
Maar zoals het er nu naar uit ziet hebben jullie er daar in zweden weer zo'n verrekte nederlander bij :peace:

kirsten_zwedenlover
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 495
Lid geworden op: 17 okt 2003 14:06
Land: Nederland
Locatie: Vanaf december 2017: Mora

Re: Sverige besök 2.0

Bericht door kirsten_zwedenlover » 29 apr 2017 20:01

Wat een leuk nieuws, gefeliciteerd! Dat waren een hoop bezichtigingen in die paar dagen, maar dat was dus niet voor niets. Succes natuurlijk met alle dingen die je nog moet regelen en die op je afkomen! Ik kan je helaas verder geen tips geven, heb helaas (nog) geen stulpje in Zweden.
Sverige i mitt hjärta! :heart:

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten