Per auto naar Stockholm

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
Plaats reactie
Tomtcw

Per auto naar Stockholm

Bericht door Tomtcw » 17 mei 2017 23:57

Hallo allemaal,

Binnenkort wil ik een tripje maken, samen met een vriend van me, naar Stockholm.

Ik heb al het een en ander kunnen lezen over de verschillende manieren per brug of pond/Ferry.

Wat is voor een enkele keer nu uiteindelijk de makkelijkste weg zonder al te veel te stoppen en qua kosten ook nog beperkt?

Het plan is dus om zoveel mogelijk door te rijden en behalve de noodzakelijke pauzes/rustmomenten niet te overnachten op bijv. de Ferry,

Ik hoop op wa goede tips!

Alvast bedankt.

gj
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 825
Lid geworden op: 02 jan 2008 16:46
Land: Nederland
Locatie: Skåne / ZH

Re: Per auto naar Stockholm

Bericht door gj » 18 mei 2017 07:14

1600km aan een stuk is een slecht plan, slapen op een ferry juist een prima optie, geen hotelkosten en slapende ook nog eens (zonder brandstofkosten) een stuk opschieten
De boot putgarden-rodby is relatief duur, de bruggen zijn dat ook, die langere nachttrajecten zijn dan weer relatief goedkoop

solvik
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 2570
Lid geworden op: 15 nov 2008 23:26

Re: Per auto naar Stockholm

Bericht door solvik » 18 mei 2017 07:45

Helemaal mee eens. Het is te doen, maar daarna ben je gewoon bekaf, met het risico's op ongelukken.
Je zou als je gewend bent aan overdag slapen, kunnen overwegen om de ferry Travemunde Malmö te nemen of die uit Rostock. Je bent dan erg goedkoop over en reist terwijl je even uitrust.
Komt nog bij dat je sowieso rekening moet houden met files, want wegopbrekingen in Duitsland, dat kost gewoon veel tijd.

Bassiehof

Re: Per auto naar Stockholm

Bericht door Bassiehof » 18 mei 2017 18:15

Ik heb ook een keer overdag door Duitsland gereden, dat was meteen de laatste keer. In de avond en nacht door Duitsland is veel rustiger en vlotter. Gewoon even berekenen hoeveel uren je nodig hebt om van NL naar D te rijden en hoeveel uren je nodig hebt om bij de boot of de grens met Denemarken te komen. Duitsland is niet één grote bouwput. In en rond Stockholm is het erg druk overdag. Met de vrachtwagen duurt het meestal een uurtje om van de Tenstatunnel (E18) naar Södertälje te rijden, overdag duurt het soms 1,5 uur langer...

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten