Kamperen in Zweden valt tegen..........

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
JVos
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 117
Lid geworden op: 17 mar 2009 11:35

Re: Kamperen in Zweden valt tegen..........

Bericht door JVos » 15 aug 2009 22:19

Jippie!!!! Gegeven de commentaren in dit topic ben ik blij dat we zelfs niet in de F-campingen-gids vermeld staan!

Hejdå
Jörgen
Hej Jörgen,
Ja jongen, pas maar op dat je gasten er niet achter komen dat je Nederlands bent :wink:

Groetjes Jan

lutra
Zweden Liefhebber
Zweden Liefhebber
Berichten: 48
Lid geworden op: 18 apr 2009 14:25
Land: Nederland
Locatie: Gelderland en zo vaak mogelijk ångermanland.. http://www.photolutra.blogspot.nl/
Contacteer:

Re: Kamperen in Zweden valt tegen..........

Bericht door lutra » 31 aug 2009 11:51

Net weer terug uit Zweden en veel campings bezocht op onze rondreis. Jawel, ook 2 "Nederlandse campings" die overigens prima waren! Op de meeste campings betaalde ik met caravan incl stroom 200 kr per nacht. Wij zoeken altijd de kleine rustige campings, bij voorkeur zonder vaste staanplaatsen. Wat voorzieningen betreft waren alle campings vergelijkbaar en dan moet ik eerlijkheidshalve wel zeggen dat er 2 campings echt uitsprongen voor wat betreft ligging, nette voorzieningen en een echte Zweedse sfeer en daar betaalde wij 165 kr pn en 160 kr p n. De mooiste camping ("ergens in Jamtland" waar we 4 nachten bleven) vergat bij het afrekenen de stroom mee te rekenen. Terug gegaan om alsnog te betalen, wilde de beste man, een zeer behulpzame zweedse campingbaas geen extra geld, dus uiteindelijk betaalden we daar 130 kr p nacht.
Al langer heb ik het idee dat zweedse eigenaren (zeker in het noorden van zweden) genoegen nemen met hun inkomen en positie en niet de drang hebben om te groeien met hun bedrijf. Ze onderhouden de boel gewoon en bouwen zo nu en dan een paar nieuwe stuga's. Hierdoor blijft de sfeer wel behouden. Eerlijk gezegd hoop ik dan ook dat de "vernederlandisering" van de recreatiesector in Zweden zijn hoogtepunt heeft bereikt....
Nederlandse en Duitse eigenaren zijn veel ondernemender en blijven ontwikkelen en meer investeren.
Het bleek wel dat veel zweedse campingeigenaren (met name de kleinere) van de campingcard/ SCR af willen. Ze moeten veel betalen voor de aansluiting op dat systeem en zijn zoekende naar andere methoden en er is inderdaad een alternatief F camping genaamd wat momenteel in de belangstelling staat.

Shorty12
Zweden Liefhebber
Zweden Liefhebber
Berichten: 7
Lid geworden op: 05 sep 2009 20:51
Locatie: Winterswijk

Re: Kamperen in Zweden valt tegen..........

Bericht door Shorty12 » 05 sep 2009 21:10

Dat hutje mutje staan op de camping kan ook zijn reden hebben. Wij hebben meermaals op een bijna leeg veld onze tent of vouwwagen neergezet en dan zetten andere mensn hun kampeermiddel direkt naast ons. Net of ze bang zijn om alleen te staan.

dhr o flop
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 496
Lid geworden op: 17 aug 2006 20:31
Locatie: Timmernabben
Contacteer:

Re: Kamperen in Zweden valt tegen..........

Bericht door dhr o flop » 17 sep 2009 13:55

Shorty12 schreef:Dat hutje mutje staan op de camping kan ook zijn reden hebben. Wij hebben meermaals op een bijna leeg veld onze tent of vouwwagen neergezet en dan zetten andere mensn hun kampeermiddel direkt naast ons. Net of ze bang zijn om alleen te staan.
Zweden staan graag hutje mutje op een camping. Vakantie is levendig, druk, activiteit (zolang het niet meer is dan grillen en drinken...). Een Nederlander of Duitser gaat om andere redenen op vakantie naar Zweden. Dus dat botst.

Nederlandse en Duitse eigenaren heb je ook in allerlei soorten en maten. Zelf heb ik hier te maken met een Duitse camping die zich helemaal voegt naar zijn omgeving. "Hoe doen jullie dat hier? Doen wij dat ook..." Geen hekken, strand en wandelpaden gewoon open voor eigenaren vakantiehuisjes in de omgeving. Kortom, generaliseren is niet echt van toepassing.

Eerste tip was dus nog steeds het meest bruikbaar: kijken. Bevalt het niet? Verder kijken...
Pepijn = Dhr O. Flop, voorheen inwoner van Flerohopp. Nu kustbewoner...

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast