Pagina 1 van 1

Roadtrip en uitgaan in Zweden (eerste ervaring)

Geplaatst: 13 jul 2010 01:01
door Victory
Ik zal mezelf even voorstellen; ik ben Sander, 21 jaar oud en ik kom uit Zeeland. Ik ben op dit forum terechtgekomen omdat ik samen met een aantal vrienden een vakantie naar Zweden plan. Aan veel heb ik al gedacht maar ik houdt toch een aantal vragen over vandaar dat ik me toch even geregistreerd heb;

Het plan is om met zn zessen in twee auto's een roadtrip te maken door zweden van Malmo via Goteborg naar Stockholm. Het moet een leuke afwisseling worden van stedentrips en het overnachten in de natuur/ op campings.

Waar ik al aan gedacht heb; de route, buitenlandse valuta, betalingen, tom toms, wegenkaarten, ziekensfondskaarten etcetera. Ook zijn we ons bewust van de tol die betaald moet worden over de Sont-brug en de relatief hoge prijzen van alcohol in Zweden. Ook de muggen waartegen we al extra sterk muggenspul hebben ingeslagen. Ik ben dus aardig voorbereid maar waar ik voornamelijk naar op zoek was zijn leuke ervaringen. Zweden is geen echt uitgaansland als ik zo op internet kijk maar uitgaan staat natuurlijk wel op de agenda. Maar wie heeft er voor een groep jongeren nog goede tips? (dit kan varieren van een goede jeugdherberg tot een leuke discotheek of een mooi elandenpark). Want op internet is relatief weinig praktijkervaring te vinden en vaak gericht op vakanties van gezinnen. Alle advies, tips zijn welkom :D

Bij voorbaat dank,
groeten,
Sander

Re: Roadtrip en uitgaan in Zweden (eerste ervaring)

Geplaatst: 13 jul 2010 13:43
door walter
Hier is dezelfde vraag al eens aan bod gekomen: http://webforum.zwedenweb.com/viewtopic.php?f=3&t=11352" ;;
weliswaar soms buiten jullie route maar in ieder geval beter dan niets.
Zoek anders in dit forum eens op jongeren, uitgaan, discotheek etc voor meer informatie.

Re: Roadtrip en uitgaan in Zweden (eerste ervaring)

Geplaatst: 13 jul 2010 19:23
door Rockgirl
In de steden Gothenburg, Jönköping en Stockholm kun je in ieder geval heel goed uitgaan. Wel 21 zijn voor de coole clubs.

Re: Roadtrip en uitgaan in Zweden (eerste ervaring)

Geplaatst: 13 jul 2010 22:04
door ing
Rockgirl schreef:Wel 21 zijn voor de coole clubs
En legitimatiebewijs meenemen. In veel gelegenheden wordt gecontroleerd.

Re: Roadtrip en uitgaan in Zweden (eerste ervaring)

Geplaatst: 14 jul 2010 00:49
door Rockgirl
Ohja, goede tip. En ook als je drank gaat halen in de winkel. Rijbewijs niet geaccepteerd.

Re: Roadtrip en uitgaan in Zweden (eerste ervaring)

Geplaatst: 14 jul 2010 18:30
door qinx
Rockgirl schreef:Ohja, goede tip. En ook als je drank gaat halen in de winkel. Rijbewijs niet geaccepteerd.
Tja, maar om nou met een rijbewijs alcohol in te gaan slaan... alcohol en verkeer gaan nou eenmaal niet samen ;-)

Re: Roadtrip en uitgaan in Zweden (eerste ervaring)

Geplaatst: 14 jul 2010 21:51
door annelotdv
Als ik je een tip mag geven, neem geen TomTom mee. Ik heb al een aantal keer een roadtrip gedaan (21 jaar) en als je een TomTom meeneemt is de lol van het ontdekken er een beetje van af. Je weet zo waar je heen moet, zonder op de borden te kijken. Ik plan eerst altijd de punten die ik wil bezoeken op internet, zoals http://www.eurorelais.be, met behulp van maps.google.nl. Met een kaart hoef je absoluut niet te verdwalen. Het is een veel leukere manier om te reizen, en na een tijdje kun je ook nog goed kaart kijken!

Re: Roadtrip en uitgaan in Zweden (eerste ervaring)

Geplaatst: 15 jul 2010 08:10
door qinx
En als ìk je een tip mag geven, neem wèl Tomtom mee. Je HOEFT hem niet te gebruiken natuurlijk. Maar als je na een uurtje of 10 "ontdekken" eindelijk weer es terug wil komen naar de camping of de plek waar je je tent hebt weggezet, is het verrekte handig dat je alleen maar even de coördinaten in je GPS hoeft te jassen om de plek terug te vinden. Zonder dat je zelfs maar hoeft te weten waar je bent.