Pagina 1 van 2

even voorstellen... tips voor 2012 Zweden

Geplaatst: 17 aug 2011 15:16
door heiden
Hallo allemaal,

Zal ons kort voorstellen, wij gezin met 3 kinderen van de leeftijd 10-7-3 hebben het plan opgepakt om volgend jaar zomer 2012 naar Zweden af te reizen. Wij zijn gebonden aan de zomervakantie van midden nederland, dus buiten het seizoen is geen optie. Wij reizen met auto en caravan. Nu zijn wij dus bezig met ons te orienteren op Zweden en wat Zweden ons te bieden heeft. Daar wij al enkele jaren naar het zuiden gereist hebben, wordt het nu tijd om iets anders van Europa te ontdekken. Wij zijn wel avontuurlijk ingesteld, gaan al een x aantal jaren op de bonnefooi in het hoogseizoen met 3 kids naar het zuiden op zoek naar een camping. Nou dat moet je wel avontuurlijk zijn.... :wink:

Wij zoeken nu meer natuur en avontuurlijkheid, nieuwe dingen ontdekken...

Nu heb ik al verschillende reisverslagen gelezen, maar zijn er mede forummensen, die voor ons hele goede tips of ideeen hebben. Zodat we een rondje van ongeveer 2.5 wk uit en thuis kunnen samenstellen. Of zijn er nog andere sites, waar ik eens moet kijken, of reisboeken.

We zijn al wel vroeg weer begonnen met de vakantie van 2012, maar enigzins goed voorbereid kan denk ik toch geen kwaad. En het is een zeer leuke tijdsbesteding.

Groeten,
Uit midden nederland

Re: even voorstellen... tips voor 2012 Zweden

Geplaatst: 17 aug 2011 22:15
door bous_nl
al eens een gidsje ingekeken?

enig idee hoe ver je wilt rijden? als je vanuit midden nederland naar zweden wilt, rij je dus heen en terug al gauw 3000 km. wij zijn afgelopen week naar zuidoost zweden geweest, dagen lokaal rondtoeren, totaal dik 3000 km gereden.

vanuit Arnhem naar Värmland twee weken (omgeving Karlstad), tipjes Oslo, Stockholm, etc, totaal 4500 km in twee tot drie weken.

met een sleurhut erachter rij je heen en terug een stuk langzamer dan solo, in Zweden valt het wel mee omdat de maximumsnelheid (solo) er een stuk lager ligt dan hier.
tweeënhalve week gaat, als je wat meer wil zien dan zuid zweden (die streek is wel erg leuk voor kinderen) flink in het rijden zitten...

alternatief: een huisje huren en van daaruit de streek verkennen? volgende keer een andere streek en zo steeds verder.

elke streek heeft z'n aantrekkelijkheden en attracties. meren, bossen, dierentuinen, evenementenparken.. er is overal wel wat. Zweden proberen overal wel mensen naar toe te trekken.

veel plezier met voorbereiden!

Re: even voorstellen... tips voor 2012 Zweden

Geplaatst: 17 aug 2011 22:59
door wirbel
Of je gaat naar Dalsland; Zweden in het klein en een vleugje Noorwegen erbij. En Värmland op steenworp! :D Tis maar net wat je trekt en wat je wensen zijn, maar met de kinderen zou ik niet alleen in de auto willen zitten. Dan liever eerst ergens naar toe en daar kleine etappes maken of om de zoveel dagen een stukje verder.

Re: even voorstellen... tips voor 2012 Zweden

Geplaatst: 19 aug 2011 01:13
door madcap
Camping sjönbolmen is lekker rustig. Geen speeltuin, geen restaurant, geen midgetgolf. Wel met een strand en flink speelveld op loopafstand. Er gebeurt verder niks maar onze kinderen vermaakten zich er uitstekend (voor een paar dagen).

Re: even voorstellen... tips voor 2012 Zweden

Geplaatst: 19 aug 2011 23:42
door IngridD
Wij zijn ook op camping Sjön Bolmen geweest! We hebben er 2 nachten in een huisje verbleven. Mooi groot voor een hele goede prijs! En met uitzicht op het meer! Zonder meer een locatie waar ik nog eens naar toe zal gaan!

Re: even voorstellen... tips voor 2012 Zweden

Geplaatst: 20 aug 2011 09:05
door Clausje
Je vraag is een beetje algemeen, maar toch een eerste reactie.
Gewoon met je sleurhut gaan, dan heb je lekker veel vrijheid. Het reserveren van campings is in Zweden helemaal niet nodig, er is altijd wel een plekje vrij. Zie b.v. http://www.camping.se" ;;
Je kunt kiezen voor een bootovertocht (zullen de kids leuk vinden, denk wel aan evt. reserveren ivm mogelijke wachttijden) of de beide bruggen (geen wachttijd, ca. 150 km meer rijden) via DK te nemen.
Omdat je kinderen nog best jong zijn, zullen ze ws niet uren in de auto willen zitten, dus misschien kun je idd het best in het zuiden blijven hangen. Dat is he-le-maal geen probleem, want Zuid-Zweden heeft heel veel te bieden, er is veel info te vinden op het internet en op dit forum.
Maar toch alvast een enkele tip: kanoën met wildkamperen (sportief en spannend), lorriefietsen (bij Tomelilla is een erg mooie route), er zijn een aantal kloven in Smäland (o.a. de skurugata en de djupeskuran), wandelen in nationaal parken als Stenshuvud en b.v. de Söderasen etc. etc.

Veel voorbereidingsplezier (wij zijn ook al bezig;-) )

Re: even voorstellen... tips voor 2012 Zweden

Geplaatst: 20 aug 2011 11:18
door madcap
Wij reizen een paar uur per dag en kiezen om de dag een camping waar de kinderen iets kunnen doen. Waterfietsen of kanoën, midgetgolf mag ook. Verder hebben we een DS, 2 DVD spelers en mp3 spelers voor alle drie. O ja, en 100 kg Donald Duck, schetsboeken en pakken stiften. Vooral onderweg (duitsland) naar Zweden is dat een uitkomst! We gaan altijd met de boot Puttgarden-Rødby (ø = cntrl-alt-l), dat is nog uit de tijd dat we naar de waddeneilanden gingen, het is pas vakantie als we op de boot zijn geweest!

En..... Afbeelding natuurlijk!

Re: even voorstellen... tips voor 2012 Zweden

Geplaatst: 12 sep 2011 21:56
door Jose Mulders
In Zweden mag je met toestemming van de eigenaar van de grond overal camperen, je hebt dan vaak niet de voorzieningen die je wel op een camping heb. Er zijn verschillende overtochten het ligt eraan hoeveel km je wilt rijden. De overtocht Kiel - Gothenburg is in het hoogseizoen duur maar wel moo, je zit dan 14 uur op de boot. De provincie Dalarna en Värmland zijn de meest toeristische provincie's van Zweden. Er is veel te zien in Zweden maar je moet het wel zoeken, een ding is zeker je moet van de natuur, rust en ruimte houden. Als je echt een strandliefhebber, moet je er nog maar eens goed over nadenken

Re: even voorstellen... tips voor 2012 Zweden

Geplaatst: 13 sep 2011 13:39
door walter
Jose Mulders schreef:In Zweden mag je met toestemming van de eigenaar van de grond overal camperen, je hebt dan vaak niet de voorzieningen die je wel op een camping heb.
Met een tent dan, niet altijd met een caravan en bijbehorende auto: http://www.zwedenweb.com/content/allemansrecht.php" ;;

Zie ook de volgende engelstalige link: Allemansrecht - caravan/camper

Re: even voorstellen... tips voor 2012 Zweden

Geplaatst: 14 sep 2011 10:42
door Irene
Als je in het Zuiden van Zweden verblijft is Astrid Lindgrens värld (Pipi Langkous) ontzettend leuk om te doen!