Värmland

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
solvik
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 2569
Lid geworden op: 15 nov 2008 23:26

Värmland

Bericht door solvik » 24 jun 2015 22:52

Nu ben ik toch al een keer of zeven naar Värmland geweest, afgelopen zondag nog, en elke keer valt het me op hoe mooi groen het is en hoeveel bloemen er groeien in de bermen en velden en hoe lekker vol die meren en rivieren zijn. Tegelijk realiseede ik me weer, dat het er altijd regent als ik er weer kom :tsss:, die velden komen natuurlijk niet voor niets zo mooi groen. Daar moet het dus vaak en veel voor regenen.
Was dat het daarom dat we destijds niet kozen voor een huisje in Värmland, maar voor een huisje iets meer naar het oosten gekegen? Of was het de overvloed aan Nederlanders en Duitsers?
Inmiddels weten we dat er overal Nederlanders zitten, en zo erg is dat nou ook weer niet, soms zelf wel gezellig als het maar op enige afstand is. We willen wel het het gevoel hebben dat we tussen de Zweden "wonen" en leven als de Zweden.
Toch blijf ik me er over verbazen dat NL-ders altijd uitgerekend massaal naar Värmland willen, terwijl ik toch duidelijk zelf gemerkt heb dat het er zo vaak regent.
Misschien hebben ze daarom die keus gemaakt, ze voelen zich er thuis...regelmatig een regenbui...
Of heb ik het helemaal mis en is het puur toeval dat het er altijd regent als ik er weer eens, vol goed vertrouwen, naar toe ga?
We zullen in Aug./sept nog eens kijken of het weer zo regenachtig is, voorlopig zitten we weer even in NL en morgen gaat hier de zon tenminste weer eens echt schijnen :party01:

Simon
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 1443
Lid geworden op: 16 mar 2005 18:14
Locatie: Eda kommun

Re: Värmland

Bericht door Simon » 26 jun 2015 09:08

Waarom kom je dan nog in Värmland? Lekker daar ergens in het oosten blijven een idee?
Man kan missa en massa på en mässa.

Jan L

Re: Värmland

Bericht door Jan L » 27 jun 2015 01:48

Leo schreef:De reakties die daarna volgden gaan we nog eens rustig bekijken als we er meer tijd voor hebben .....
Censuur. Triest. Als je het suggestieve onzinstukje van TS verwijderd had zou ik er nog een beetje begrip voor kunnen hebben, hoewel ik ook daar geen voorstander van ben. Vraagje aan Solvik: In welk jaar vonden jouw regenmomenten in Värmland plaats?

Jan L

Re: Värmland

Bericht door Jan L » 27 jun 2015 10:58

Als alle neuzen in 1 richting moeten staan noem het dan geen forum Leo. Ga je niet verweren met gratis diensten want dat heeft er niets mee te maken. Een topic mag best pittige discussies losmaken, dat is ook aantrekkelijk voor bezoekers van de site.
Het ging meteen al mis toen een door mij goed onderbouwde reactie door iemand, die zich noemt naar rotte vis, gekwalificeerd werd als agressief. Inhoudelijk werd er daarna niet meer gereageerd.

Als veehouder in een gebied waar de zomerperiode aanzienlijk korter van duur is raadpleeg ik gemiddeld 4 x per dag deze buienradar. Op basis daarvan alsmede ook uit de berichtgeving in de media, kan ik garanderen dat voor het overgrote deel van Zweden gold: voorjaar te koud en te nat. Om dan 1 provincie op de korrel te nemen is wel erg bekrompen. De kwinkslag ontgaat mij (die is er ook niet) alsmede het doel van dit topic.

gknobbout
Zweden Kenner
Zweden Kenner
Berichten: 57
Lid geworden op: 04 mei 2004 14:04
Land: Zweden
Locatie: Gällivare (Sverige)

Re: Värmland

Bericht door gknobbout » 27 jun 2015 17:58

Er was niets mis met mijn reactie, waarom deze dan weggehaald is...

madcap

Re: Värmland

Bericht door madcap » 27 jun 2015 20:14

Het heeft hier in Dalarna ook flink geregend.

Simon
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 1443
Lid geworden op: 16 mar 2005 18:14
Locatie: Eda kommun

Re: Värmland

Bericht door Simon » 28 jun 2015 09:24

madcap schreef:Het heeft hier in Dalarna ook flink geregend.
In Dalarna ligt toch ook overal paardepoep door al die dalernahäster? :party01:
Man kan missa en massa på en mässa.

Els Roseboom
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 185
Lid geworden op: 25 okt 2001 02:00
Land: Anders
Locatie: Norge
Contacteer:

Re: Värmland

Bericht door Els Roseboom » 28 jun 2015 19:29

Er was pas iemand die varmland had vertaald naar het warme land. Heel eerlijk gezegd begreep ik die ook niet, volgens haar vertelde de Zweden zelf dat zo de naam was ontstaan. Tja, die had ik nog nooit gehoord en ik geloof het ook niet, want naar mijn idee is het niet warmer in varmland. Ach ieder zijn eigen plekje toch? Toen wij ons huisje kochten waren er nog niet zo heel veel Nederlanders en ik heb het idee dat er ook weer heel veel vertrokken zijn. Een paar jaar geleden was het zomers echt 1 op de 3 auto's met nls nummerplaat, dat is gelukkig een stuk minder geworden.


Els Roseboom
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 185
Lid geworden op: 25 okt 2001 02:00
Land: Anders
Locatie: Norge
Contacteer:

Re: Värmland

Bericht door Els Roseboom » 29 jun 2015 11:47

Zij beweerde dat het gebleken was dat het altijd warmer was in Varmland. Blijkbaar had ze haar eigen zonnetje bij zich, want ik merk er niks van. :mrgreen:

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast