Ervaring met Stenaline aanbieding van sept.2015

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
solvik
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 2569
Lid geworden op: 15 nov 2008 23:26

Ervaring met Stenaline aanbieding van sept.2015

Bericht door solvik » 03 nov 2015 14:35

Ervaring met de Stenaline: (dinsdag op woensdag, 20-21/ 10/2015)
We hadden gebruik gemaakt van de aanbieding van sept.(?) en het ons nog eens extra gezellig gemaakt door een vande twee hoekhutten te boeken; dus een l-vormige kamer, met tweepersoonbed, eettafel om aan te werken en te eten. Koelkastje aanwezig met vrij drankjes pakken, incl. Fris, bier en (bubbletjes)wijn, koffie en theezetten alles aanwezig zelf echte kopjes :D . Totaal 4 patrijspoorten, zodat we aan alle kanten de haven e.d. konden zien. We hebben geen gebruik gemaakt van het restaurant, we hadden onderweg al Middags gegeten. We hadden zelf melk, zelfgemaakt sap, zelfgebakken brood en beleg en zelfgemaakt jam meegenomen, dat moest toch mee en natuurlijk wat appeltaart, van de buurvrouw meegekregen, dus avond en ochtend zelfvoorzienend :wink:
Achteraf hadden we best in het eenvoudige restaurant op de boot Middags willen nemen, (niet duur), daar was het ook helemaal niet druk. In het restaurant met buffet en bediend restaurant (met een roosje op de tafel) natuurlijk wel.
De boot was absoluut niet lawaaiig, misschien lag dat aan de locatie (op de hoek) en prima geslapen. Het personeel was zeer behulpzaam en uiterst beleefd en vriendelijk en netjes (zeker in vergelijk met Finnlines).Hoewel het een passagiersboot is konden er ook vrachtwagens mee, dus net als bij de Finnlines stond je je tussen de vrachtwagens door te wringen om je auto te bereiken. :( . Maar goed, de caravan mocht gratis mee, dus neem je dat dan maar zoals het is.
Het is dat Stenalines deze keer goedkoper was dan de Finnlines, anders vind ik de Finnlines zeker net zo prettig, al hebben we daar dan een ietsje minder luxe hut, maar ook bijna altijd een 3 prs. buitenhut. Het personeel is daar ook meer kortaf, maar wel correct, het is daar een vrachtboot waar ook passagiers op mogen dus iets andere sfeer, kleinschaliger ook.
Naar Göteborg rijden was weliswaar ietsje korter, maar vanaf Kiel is weer iets langer met een duidelijk bottleneck momenteel, die je vanaf Travemünde niet hebt.
We vonden het wel leuk om met de Stenalines te gaan, dus mogelijk in de toekomst, als er weer een leuke aanbieding is gaan we er vast weer gebruik van maken.
Overigens kwam de Finnlines later ook nog met een aanbieding, maar dat was toen te laat we hadden al bij Stenalines geboekt en daar hebben geen spijt van gehad.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 16 gasten