Vissen in Zweden

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
Plaats reactie
MannieBruges

Vissen in Zweden

Bericht door MannieBruges » 13 mei 2016 15:55

Hallo Zwedenliefhebbers,

Binnen enkele weken vertrekken wij voor een maand met de camper naar Zweden. Nu zou ik daar graag wel eens een hengeltje insmijten maar wat schaf ik mij best allemaal aan voor te gaan vissen in Zweden ( op de meertjes).

Zelf vis ik al enkele jaren af en toe eens maar steeds met een vaste stok van 13m en vooral op voorn/brasem en karper. Ik zal dus waarschijnlijk wat spulletjes moeten kopen.


Alle tips zijn welkom :)


Matthias

Bassiehof

Re: Vissen in Zweden

Bericht door Bassiehof » 13 mei 2016 16:03

Je moet een vergunning hebben! https://www.fiskekort.se/" ;; Taal kiezen kan bovenaan.

co roos
Zweden Liefhebber
Zweden Liefhebber
Berichten: 40
Lid geworden op: 05 sep 2005 21:59
Land: Zweden
Locatie: Middelharnis/Főllinge-Jämtland

Re: Vissen in Zweden

Bericht door co roos » 15 mei 2016 13:31

Hallo,

Mede bepalend voor de soorten vis is waarheen de reis gaat.
In de (afgesloten meren of meertjes in het zuidelijk deel van zweden overwegend snoek en baars en als ik het goed heb voorn.
In de meren die deel uitmaken van een rivierstelsel en meer naar het noorden vindt je daarnaast ook vaak forel en sik (lijkt op winde -enigszins) en behoort tot de salmoniden.
Meer naar het noorden en wat vaker in de grotere en diepere meren komt daar soms nog röding bij. Een forel met rode buikzijde. Deze komen vooral in dieper en kouder water voor.
Wat je aan materiaal nodig hebt moet je aan de winkelier vragen want op een klein spinhengeltje doet een baars het leuk maar een snoek van een paar kilo wat minder.
Er zijn ook diverse sites te vinden mbt vissen in zweden
Prettige reis en goede vangst.
Co roos

tons
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 295
Lid geworden op: 29 nov 2002 01:00
Land: Nederland
Locatie: Apeldoorn / Stöllet
Contacteer:

Re: Vissen in Zweden

Bericht door tons » 16 mei 2016 06:26

Bassiehof schreef:Je moet een vergunning hebben! https://www.fiskekort.se/" ;; Taal kiezen kan bovenaan.
De site is echter nog niet compleet, er staat nog maar een heel klein deel van alle vismogelijkheden op. Voor een deel moet je toch op zoek naar een lokaal verkooppunt.

Bassiehof

Re: Vissen in Zweden

Bericht door Bassiehof » 16 mei 2016 07:15

tons schreef:
Bassiehof schreef:Je moet een vergunning hebben! https://www.fiskekort.se/" ;; Taal kiezen kan bovenaan.
De site is echter nog niet compleet, er staat nog maar een heel klein deel van alle vismogelijkheden op. Voor een deel moet je toch op zoek naar een lokaal verkooppunt.
Ik weet niet veel van sportvissen maar omdat het een site is voor sportvissers, denk ik dat ze vooral gebieden promoten die er toe doen, die intressant zijn voor sportvissers. Het ziet er in ieder geval uit als een site waar voor iedere liefhebber iets te vinden is.

solvik
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 2569
Lid geworden op: 15 nov 2008 23:26

Re: Vissen in Zweden

Bericht door solvik » 16 mei 2016 08:36

In het algemeen kan je zeggen dat de kaart te koop is bij de gemeente waaronder het dorp valt zie hun site, ( kommun ......). Verder bij het toeristenbureau wat heel vaak gevestigd is in een hotel of camping of in een winkel.
Tenslotte hebben ze soms de mogelijkheid gegeven om na sluitingstijd aan de buitenzijde, een formulier te pakken wat je in moet vullen, geld in de envelop stoppen en het geheel in de bus te doen die er bij hangt. Er zijn ook plekken waar je mag vissen zonder vergunning, maar dat zijn niet altijd de beste plekken. Ik zag het bv bij de brug in Strömsund. Ook mag je niet alles vangen en in bepaalde jaar getijde bepaalde soorten niet vangen, dus vraag het goed na, het staat ook op de site van de betreffende Kommun.

buskis

Re: Vissen in Zweden

Bericht door buskis » 16 mei 2016 09:57

Bij mij in de omliggende dorpen kun je ook een viskaart kopen bij plaatselijke tankstations. (bemande dan :wink: )
Neem aan dat die mogelijkheid er in andere delen van Zweden ook wel is.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten