WildKamperen (1ste keer)

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
QuinoXx

WildKamperen (1ste keer)

Bericht door QuinoXx » 20 mei 2017 00:59

Hallo iedereen,

Ik ben totaal nieuw op dit forum omdat ik in Juli met een vriend voor de 1ste maal zou willen gaan wildkamperen.
Is voor ons allebei nieuw maar is er na lang over nadenken en getwijfeld ,voor het onbekende beslist ,om ons er aan te wagen.

Had overal al eens opgezocht welke landen dit ideaal is en zeker de moeite waard is. Ook met de kijk om zo goedkoop mogelijk te reizen, want dit zouden we doen met het vliegtuig.
Zweden sprak me aan, zeker omdat ik iemand ken die er al op vakantie is geweest. En als ik kijk zijn de vliegtickets 'redelijk' goedkoop als je vergelijkt met andere landen waar het toe gelaten is.
Liefst zouden we natuurlijk 'echt' wildkamperen. Niet in camping maar echt de natuur in willen gaan. Maar misschien voor de veiligheid toch nog op goed wandelafstand van de bewoonde wereld :D

We zouden landen in het vliegveld van Gothenburg Landvetter. Is aan het zicht te zien iets minder druk dan andere vliegvelden in het zuiden. De bedoeling zou zijn om vanuit het vliegveld ,te voet als dit kan ,zo de natuur in te gaan. Met dat ik hier al gelezen heb op het forum zou het zuiden wat dicht bevolkt zijn dan andere delen.

Graag zou ik jullie ervaringen met wildkamperen in Zweden of de buurt van Gothenburg willen weten. Zeker omdat dit de eerste keer is dat we dit doen. Als jullie andere suggesties zouden hebben,SHOOT! :D

ing
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 592
Lid geworden op: 13 okt 2009 17:28
Land: Zweden

Re: WildKamperen (1ste keer)

Bericht door ing » 20 mei 2017 10:27

Zorg dat je de regels kent van het vrij kamperen in Zweden.
http://www.naturvardsverket.se/Om-Natur ... 20-8524-7/" ;;

buskis

Re: WildKamperen (1ste keer)

Bericht door buskis » 20 mei 2017 17:41

Welkom !
Schrijf ¨wildcamperen¨ even in de zoekfunctie.

QuinoXx

Re: WildKamperen (1ste keer)

Bericht door QuinoXx » 21 mei 2017 12:43

Bedankt voor de reactie. Heb de wetgeving al eens bekeken en ook opgezocht op het forum zelf. Nu begin ik wel te twijfelen of dit een goed idee is om voor de eerste keer wildkamperen direct 'te extreem' te gaan. Maar de natuur spreekt me wel zeer aan. Van plaatsjes die echt interessant zijn vind je wel niet echt terug :)

solvik
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 2569
Lid geworden op: 15 nov 2008 23:26

Re: WildKamperen (1ste keer)

Bericht door solvik » 21 mei 2017 15:53

Als je naar Zweden gaat moet je vooral niet voor de "leuke" plaatsjes gaan...dat stelt meestal niet veel voor en zelfs de iets grotere lijken een beetje op elkaar, let wel: de grote en bijzondere uitzonderingen daargelaten!
Je gaat naar Zweden om in de natuur te zijn, te kanoën, om te fika of om goedkoop te middag eten, voor de schone lucht en de ruimte, de sfeer van houten huizen meestal rood, te midden van een meren landschap en als je ietjse noordelijker van wat meer rotsachtige en bosachtige gebieden, een vuurtje te maken en koffie te koken/ maken, wandelen en niemand tegenkomen, watervallen, geocatchen, vissen (met vergunning!), oude mijnen of oude vervallen en weer opgeknapte industriegebieden, muziek of dancefestivals met oude automeetings, kunsttentoonstellingen, enzovoorts, .....maar leuke kleine plaatsjes .......ze zijn er wel, maar het is geen Frankrijk!!!

madcap

Re: WildKamperen (1ste keer)

Bericht door madcap » 21 mei 2017 23:40

Geocachen, niet geocatchen ;-) Leuke plaatsjes... In Zweden? Nee, wel leuke plekken als je het vanuit de goede hoek bekijkt. En als je op de rand van een camping gaat staan met uitzicht op bos dan maakt het niet zoveel uit. En heb je toch de luxe van vatten en toa. Als je wild wilt camperen zou ik naar Dalarna, Jämtland gaan. Wel iets verder rijden...

buskis

Re: WildKamperen (1ste keer)

Bericht door buskis » 22 mei 2017 10:37

Wild camperen betekent toch rustig camperen ? :wink:

QuinoXx

Re: WildKamperen (1ste keer)

Bericht door QuinoXx » 22 mei 2017 18:05

Ja, het is idd de bedoeling om in de natuur te zitten en ervan te genieten. Waar of welk land het is maakt me niet echt veel uit, al was ik ver van uit gegaan dat Zweden een mooie plaats is om er echt wild te kamperen. En omdat we de prijs wat willen drukken was het zuiden een goed alternatief ten opzichte dat het er mag en het dichtst is van Belgie waar ik woon. Mensen hebben me ook al verteld dat Frankrijk ook rustig kan zijn maar daar is het echt bivakeren is + dat het toch 'beperkt' kamperen is.

Ik zou het meer bekijken als, even weg van de moderne tijd en elektronica die we gewoon zijn :)

solvik
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 2569
Lid geworden op: 15 nov 2008 23:26

Re: WildKamperen (1ste keer)

Bericht door solvik » 23 mei 2017 21:28

Dat kan natuurlijk altijd......ook thuis...

surstromming
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 934
Lid geworden op: 10 mei 2005 20:31

Re: WildKamperen (1ste keer)

Bericht door surstromming » 12 jun 2017 12:56

Er zijn plekken waar het vanzelfsprekend is en er zijn plekken waar het erg moeilijk is om iets moois te vinden. De hele westkust is heel erg moeilijk, idem voor W Vänern en tussen de beide grote meren in.
Wij doen dat al 35 jaar met eenvoudige (maar goede) trekkerstenten, telkens voor een maand. De laatste 25 jaar hoofdzakelijk in Zweden, ik heb dus wel enige ervaring hiermee.
Mijn complete overnachtingskost van verleden jaar bedroeg exact 16 €, een camping waar ze een houtgestookte sauna hebben aan een meer. We zijn er maar 4 keer niet in geslaagd om een plaats of een hut te vinden bij ons eigen meer.
Ondanks het feit dat ik sinds onlangs rij met tram 6 weiger ik om te kiezen voor een alternatief, dit is gewoon verslavend. Maar de dag dat ik dit niet meer zie zitten mogen ze zeggen : hij is oud geworden :eland:
Het (vele) geld dat ik er mee uitspaar gebruik ik om de Zweden te sponsoren in termen van aankoop van smeedwerk, glaswerk, kunst, messen, specialiteiten ...

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 3 gasten