Herfstvakantie 2002 V

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
Plaats reactie
Jan Draaijer
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 388
Lid geworden op: 31 mar 2000 02:00
Locatie: Aalten

Bericht door Jan Draaijer » 05 nov 2002 14:23

Woensdag 23 oktober 2002

Vanochtend om half 9 wakker. Het regende hard. De sneeuw is zowat weg. Naar Skatemåla gereden om te kijken hoe het met de planken stond. Maaike belde namelijk vanochtend om te vertellen dat ze bijna klaar waren. In Skatemåla was niemand. Natuurlijk, want het goot. Naar de kreeftenvijver van Olivier gelopen op zoek naar mosjes. Het bleef gieten. Terug naar de auto en over het land van Olivier en Kerstin langzaam (wie weet zie je elanden) teruggereden naar Betet. In Betet nog even een eindje richting moeras gelopen, maar het was echt heel erg slecht weer.
Thuis thee gezet. Marijke ging naar de meubelmaker in Tingsryd om nog wat gereedschap te halen. Intussen belde Kerstin. Verwarring toen ze hoorde dat we morgen al terug zouden gaan. Ze wilde nog graag de foto's van de verbouwing in Aalten zien. Maaike was bij haar en vertelde me dat de wandeling die Lars-Olaf en Vivi op hun land voor ons in petto hadden niet kon doorgaan vanwege het slechte weer. We hadden het door de sneeuw al eerder moeten uitstellen; er hingen nog teveel takken op afbreken. Toen Maaike hoorde dat wij morgen al weer terug zouden gaan belde ze Ronny om er voor te zorgen dat de planken als de donder gezaagd moesten worden. Trouwens, ook het hout dat wij voor het Waterschap zouden meenemen moest dan klaar zijn. Vreemd toch dat iedereen dacht dat we vrijdag terug zouden reizen; we hadden dat toch gezegd.
Afgesproken dat we om 3 uur bij Kerstin zouden zijn. Het was een beetje aanpassen van het programma, maar ze heeft er erg behoefte aan dat we komen en het is ook altijd weer leuk om bij haar thuis te zijn. Voordat we naar Ronneby zouden gaan wilden we nog even bij de steengroeve van Lars-Olaf kijken om wat stenen mee te nemen voor Marijke's beeldhouwen. Maaike had ons de plek uitgelegd en we konden het gemakkelijk vinden. Onderweg in Belganet (wat lijkt dat toch op een telefoonmaatschappij bij onze zuiderburen) in de landhandel nog wat boodschappen gedaan.
Die steengroeve is een mooi plekje langs de Bräkneån. Ikar, de hond, was smerig van het graven en kon zich dus mooi afspoelen in de rivier. Hij genoot.
Verder naar Ronneby. Koffie en natuurlijk weer een heleboel gebak erbij. Hester en Rudy gingen wat boodschappen doen en wij lieten Kerstin de foto's zien van de verbouwing. Om 6 uur reden we weg.
Hester en Rudy waren ons al in de andere auto vooruit. Buiten de stad zag ik alarmlichten op de vluchtstrook. Ze stonden buiten naast de auto. Het bleek dat Rudy een rotonde verkeerd had beoordeeld en met het linkervoorwiel tegen de binnenrand was gereden. Een grote klap. Danig geschrokken en een vouw in de velg. Rudy voelde zich erg lullig natuurlijk: de tweede keer dat we elkaar meemaken en dan zoiets. Maar goed, we konden verder. Maar na een paar honderd meter stopten ze weer: de band was lek. Daar stonden we met twee auto's in het donker in de wind en en koude regen. Aangezien we de SEAT pas een paar weken geleden hadden gekocht wisten we nog niet hoe het reservewiel losgemaakt moest worden en waar de krik lag. Het instructieboekje er dus maar bij gehaald, maar ja, dan dus ook de bril, maar die wordt nat van de regen en het boekje raakt zo'n beetje doorweekt terwijl je op je knieën ligt om het reservewiel uit het ophangsysteem te laten zakken en je tegelijkertijd iemand hoort zeggen dat er rook uit de motorkap komt en dat het stinkt naar rubber, koelvloeistof en..... Wat je dan moet doen is rustig blijven. De krik lag in het reservewiel maar was waarschijnlijk nog nooit gebruikt want hij zat muurvast. Na veel ge-urm kreeg Rudy hem los. Wiel verwisseld en naar huis gereden. Een uur bezig geweest.
We hadden nog naar Ronny en Olivier willen gaan om naar de planken te kijken, maar we moesten nog eten en we vonden het welletjes. We besloten om morgen naar een bandenspecialist te gaan in Backaryd.Dan beslissen we wat verder gaan doen.

Albert
Zweden Liefhebber
Zweden Liefhebber
Berichten: 4
Lid geworden op: 18 jan 2001 01:00
Locatie: Nieuwegein

Bericht door Albert » 06 nov 2002 17:22

Leuk om de verslagen te lezen. Ben benieuwd naar aflevering 6 en eventueel volgend en naar de trap. De foto's zie ik nog wel. Ook goed om te zien dat je internetverbinding weer werkt.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten