kerstvakantie 2000-2001 I

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
Plaats reactie
Jan Draaijer
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 388
Lid geworden op: 31 mar 2000 02:00
Locatie: Aalten

Bericht door Jan Draaijer » 07 jan 2001 01:51

Donderdag 21 december 2000.
Eigenlijk is het al vrijdag; het is even na half 1 ’s nachts. Sinds een paar dagen vriest het. Overdag is het net boven het vriespunt en prachtig zonnig weer. Vandaag mijn werk afgesloten voor zover dat mogelijk was. Afscheid genomen van de collega’s, die weten hoe ik naar deze vakantie verlang. Niet alleen door Zweden, maar ook doordat de afgelopen zomervakantie zo verknipt was door het overlijden van Pa C. We konden toen vanwege Ma niet lang en niet ver weg. Nu misschien ook niet, het is immers Kerst, maar we gaan gewoon lekker naar Zweden.
Afgelopen maandag ook met het koor het jaar afgesloten. De laatste repetitie gezongen voor aanhang en andere belangstellenden. Ons Zweeds repertoire oogst altijd bewondering, niet in het minst door de taal. Ook samen nog een paar canons gezongen; dat werkt altijd.
Robert belde nog vanuit Zweden: of we nog kwamen en dat er wat sneeuw was gevallen. Leuk.
Morgen ben ik vrij, ik neem een paar overuren op. Ik ga de douche schoonmaken en de woonkamer poetsen en stofzuigen. Marijke heeft ’s ochtends een kerstontbijt met haar klas. Hester wordt morgen door een vriendin met de auto vanuit Nijmegen thuis gebracht. Morgenmiddag pakken we de Volvo en dan moet de Renault nog even naar de garage, omdat Wouter volgende week nog een paar dagen naar Zweden wil.
Morgenavond rijden we naar Hoogeveen. We drinken koffie bij Ma C. Misschien zijn Betty en Roelof daar ook. Misschien wil Roelof zijn Saab showen. Na de koffie gaan we naar Zweden.
Maar goed, eerst hier nog wat afmaken en voorbereiden. Gek genoeg heb ik kriebels in de buik; toen ik vanavond Ikar uitliet, liep ik luidkeels te glimlachen. Het is als in de Opmaat: de heerlijke spanning vóór de reis. Die voel ik ook nu. Vergeet niet dat ik over 24 uur ergens in Duitsland op weg ben naar Zweden. Marijke, Hester en Ikar (de hond: kruising tussen een Golden Retriever en een Ierse Setter) reizen mee. We hebben er allemaal zin in.

Redactie ZwedenWeb
Beheerder
Beheerder
Berichten: 2210
Lid geworden op: 04 nov 1999 01:00
Land: Zweden
Locatie: Sundsvall
Contacteer:

Bericht door Redactie ZwedenWeb » 07 jan 2001 09:43

Dit klinkt weer veel belovend, Jan!
Met spanning wachten we op het vervolg...<P>- Jasper<P>P.S. Hoe doe je dat, luidkeels glimlachen? :smile:<p>[This message has been edited by Redactie ZwedenWeb (edited 07-01-2001).]

Rik
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 188
Lid geworden op: 31 okt 2000 01:00
Locatie: Terhagen, België

Bericht door Rik » 07 jan 2001 16:21

Ga verder Jan, we wachten met spanning.
Jasper, je verbaast me, jij moet blijkbaar nog veel leren: luidkeels glimlachen doe je toch gewoon net omgekeerd als stilzwijgend schaterlachen! (Zó dus: :smile:)<P>Rik

Redactie ZwedenWeb
Beheerder
Beheerder
Berichten: 2210
Lid geworden op: 04 nov 1999 01:00
Land: Zweden
Locatie: Sundsvall
Contacteer:

Bericht door Redactie ZwedenWeb » 07 jan 2001 16:25

Rik,<P>Dat ik daar nu weer niet aan gedacht heb... :smile:<P>- Jasper

Annette
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 243
Lid geworden op: 04 okt 2000 02:00
Land: Nederland
Locatie: Utrecht en soms omgeving Emmaboda

Bericht door Annette » 07 jan 2001 21:10

Hej Jan,<P>Leuk dat je al zo snel na je vakantie ons laat meegenieten van jouw kerstvakantieverslag. Tijdens die kerstdagen bedacht ik me dat jij daar heerlijk in Zweden zat. En het maakte dat ik erg nieuwsgierig was hoe jij het daar had gehad. Ik ben heel benieuwd naar de rest van je verslag!!!!<P>Groetjes Annette

Jan Draaijer
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 388
Lid geworden op: 31 mar 2000 02:00
Locatie: Aalten

Bericht door Jan Draaijer » 07 jan 2001 21:43

Anette, ik moet je zeggen dat het me erg tegenvalt om weer thuis te zijn. Ik houd elke dag een dagboek bij in de vakantie. Daardoor kan ik snel het verslag doorgeven aan het forum. Het typen van het verslag zorgt er ook voor dat de herinneringen niet vervagen. Het is allemaal erg vers; immers we zijn pas eergisteren teruggekomen. Goed, morgen weer aan het werk
Jan

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten