Reisverslag van lang geleden 2

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
Liesje
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 238
Lid geworden op: 13 nov 2000 01:00
Locatie: Schiedam NL

Bericht door Liesje » 08 jan 2001 20:03

Dank voor de racties. ik ga dus nog maar even door!<P>8 juli.
De zolder netjes achtergelaten en de vriendlijke beheerder bedankt voor de gastvrijheid. Alle spullen weer in de auto en rijden maar. We rijden richting Fredikshavn. Het weer knapt gelukkig een beetje op, er staat een waterig zonnetje. Het rijden ove de Deense wegen is al een stuk rustiger als bij ons in Nederland dus dat beloofd nog wat voor Zweden! We komen natuurlijk veel te vroeg aan bij de boot die pas om 15.30 uur vertrekt. (Ja, toen wisten we nog niet wat we nu natuurlijk weten, dat 3,5 voor vertrek nergens nodig voor is!) Dan maar even de benen strekken en en stukje Deens appelgebak eten.
Eindelijk mogen we de "Stena Olympica" op. Veel personenauto's zijn er niet, het vrachtvervoer heeft de overhand. De kinderen vinden alles prachtig en kijken hun ogen uit.
Tijdens het varen is het flink gaan regenen en stormen dus de boot gaat lekker te keer. Buiten staan is niets dus we kijken maar achter de ramen. Na 3 uur varen zien we de eerste eilandjes voor de kust van Zweden. De kinderen vinden het varen onder de brug het einde. "Zou de boot er onder door kunnen?" Natuurlijk wel, we hebben nog jaren omhoog gekeken als we Gotenburg naderden! Voorzichtig van de boot gereden en daar waren wij!!! De droom kwam uit: eindlijk in Zweden!. Het is al vrij laat geworden en we gaan op zoek naar een camping bij Uddevalla.
Als je eenmaal de stad uit bent kom je in een andere wereld! Wij rijden maar met 2 auto's op de weg. Geen last van inhalers ook al mogen wij met de kar niet harder dan 80 p.u. Bij Uddevalla aangekomen op zoek gegaan naar de camping. Niet gevonden en daarom maar een leuk plekje in het bos opgezocht voor een nacht. Ja dat was wat, gewoon maar een plek uizoeken en gaan staan. Niemand die je tegen houdt!!!! Allemansrecht heet dat.
Heerlijk geslapen die eerste nacht in het land van de eeuwig zingende bossen. Nu ja zingend? In de vroege ochtend werden wij gewekt door wel honder kraaien.(Als jullie de film "The Birds" kennen zullen jullie wel begrijpen wat voor kabaal dat was.) Uit de voorraadschuur brood (oudbakken) en beleg gevist en met een lekker kopje thee ontbeten.
Alles weer opgeruimd en vertrokken richting Karlstad. We komen terecht bij Lysvik. Een schone camping aan een groot meer met een zandstrandje. Na 1550 km gereden te hebben zitten we deze avond voor het eerst buiten aan de koffie. Op deze camping blijven we wel een paar daagjes staan. Even lekker bijkomen.<P>------------------

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten