Reisverslag van lang geleden 3

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
Plaats reactie
Liesje
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 238
Lid geworden op: 13 nov 2000 01:00
Locatie: Schiedam NL

Bericht door Liesje » 09 jan 2001 19:53

Daar gaan we weer!<P>10 juli, Kristel is jarig!! 4 jaar geworden.
Lekker gebak bij de koffie, jullie kennen het misschien wel: Dikke groene marsepein en daaronder cake. Zalig! Kristel krijgt voor haar verjaardag een opblaasbeest. Een soort van giraffe als zwemband. Hij had meteen een naam: Loekiloeki. Dus iedereen wist gelijk waar Kristel het over had. Het weer is heerlijk. De kinderen hebben zelfs nog op het meer gevaren. De vogeltjes zijn hier erg brutaal, ze eten de kruimels zo uit je handen. In de middag een heerlijke wandeling gemaakt en een veldboeket geplukt voor op tafel. s'Avonds pannenkoeken gebakken en heerlijk gegeten. De dagen duren hier al veel langer. De zon schijnt nog tot een uur of half 11. We slapen weer heerlijk die nacht.
11 juli
In het dorp boodschappen gehaald. Eindelijk weer eens vers brood kunnen krijgen. Daan en Peter zeiden: "Oh, de meisjes moeten weer knijpen!". Dat zit zo; in 1979 waren er nog niet zoveel grote supermarkten en vers brood kenden ze niet in het dorp. Het nieuw binnen gekomen verse brood werd dus achter het brood gelegd wat er al een tijdje stond. Er stond ook geen verpakkingsdatum op.Als je het brood meenam dat vooraan stond had je grote kans dat het beschimmeld was! We hebben dit verschillende keren meegemaakt. Vandaar het knijpen; hoe zachter hoe verser!
Het weer is nog steeds lekker dus de kinderen konden weer in het water spelen. Daan en Peter hebben een boot gehuurd. Konden eindelijk de visspullen uitgepakt en klaargemaakt worden. Gelukkig wat vis gevangen voor op de BB. We hebben in de avond al weer een hoop spullen ingepakt want morgen gaan we weer verder trekken.
12 juli
Om 10.00 uur vertrokken naar het land van de Samen en de rendieren! Weg 45 is een schitterende weg om te rijden, veel natuurschoon en heerlijk rustig. Bij Ytterhogdal een camping opgezocht en gevonden. Heel stil. We zijn moe en vallen ook direkt in slaap. Dan begint de ellende!
MUGGEN!!!! Het zoemt, het steekt en het jeukt! Daan wordt steeds wakker en gaat op zoek. Ik lig met mijn hoofd onder de slaapzak en heb er dus niet zo'n last van!
De volgende morgen zit toch iedereen onder de beten. En maar krabbben!!!
13 juli
We vertrekken richting Gargnas (bij Sorsele) en het regent weer heftig! Onderweg een camping gevonden waar niet veel over te schrijven valt, doe ik dus ook niet. Tijdens het rijden krijgen we ook te maken met steenslag. En ja, wij vallen in de prijzen en rijden dus de rest van de vakantie met een schuur in de voorruit.
14 juli
In de stromende regen hebben we de camping in Gargnas gevonden. Geen beheerder aanwezig dus de tent maar opgezet op een leuk plekje.
Vreselijk veel muggen en een wolkbreuk! De kinderen mochten de auto niet uit vanwege de muggen. Dus met Loes en Peter de klapkarren opgezet en de slaapzakken en tassen naar binnen gegooid. Toen pas de kinderen uit de auto laten komen en hup de tent in.
De camping ligt op een landtong dus water van boven en om ons heen.
Toen het een beetje droog werd even de camping bekeken. Er is warm water voor de afwas, gratis douchen, drogen wassen en strijken. En zo verschrikkelijk schoon!
In de avond komen het beheerders-echtpaar, zeer vriendelijk maar praten geen woord buiten de deur. Juffrouw Mier noemen we haar maar want ze is heel druk met schoonmaken.
Nu, het wordt niet meer donker hier dus we zijn eindelijk in het land van de Midzomernachtzon!!<P>------------------

Loes
Zweden Liefhebber
Zweden Liefhebber
Berichten: 4
Lid geworden op: 15 mei 2001 02:00
Locatie: Nederland

Bericht door Loes » 09 jan 2001 21:11

Hello Liesbeth, Mag ik je even helpen? De dame in kwestie noemden we Truus de mier.
Je ziet dat ik je af en toe even controleer.
Maar verder gaat die goed zo.

Rik
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 188
Lid geworden op: 31 okt 2000 01:00
Locatie: Terhagen, België

Bericht door Rik » 09 jan 2001 21:51

Hej Lies en Loes,<P>Die anecdote over Truus de Mier herinnerde mij plots aan iets. Voor enkele maanden hadden wij op het werk een internetcursus. Om het wat leuk te houden had de lesgever er enkele geinige websites bijgestoken waaronder deze: <A HREF="http://www.fabeltjeskrant.nl" TARGET=_blank>www.fabeltjeskrant.nl</A>
Daar verscheen toen nog een aftelscherm naar 1 januari 2001, waarop de fabeltjeskrant op het internet zou starten. Ik ben nu net even terug gaan kijken en ja hoor, ze zijn van start gegaan (wel lange wachttijden moet ik zeggen, zou dat al zo druk bezocht worden?). Mijn eerste reactie was: dit moet ik tegen Liesbeth vertellen, dan kan ze Kristel even laten kijken. Dom van mij, die is ondertussen natuurlijk ook al 25, misschien iets voor de kleinkinderen dan?<P>In de jaren zeventig werd er hier in Vlaanderen druk naar de Nederlandse zenders gekeken, vooral vanwege de goede show- en quizprogramma’s en anderzijds het beperkt aanbod op de Vlaamse zenders. Ondertussen zijn veel van die goede Nederlandse show- en quizmasters naar de betaalzenders verdwenen (of gewoon van de buis) en is er hier ook een uitgebreid programma-aanbod. Desondanks (of is het juist daardoor?) lijkt het niveau in het algemeen wel wat afgevlakt.<P>Maar goed, ik wijk af van je verhaal. Het wordt weer leuk vind ik. Zoals ik al eerder zei: 2001 wordt prachtig, als het zo verder gaat kunnen we een gans jaar op reis naar Zweden zonder de deur uit te komen. Opgelet dat je Jasper niet tegen krijgt, want die moet natuurlijk het toerisme naar Zweden zowat promoten! :wink:
Ga verder zo!<P>Rik

Liesje
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 238
Lid geworden op: 13 nov 2000 01:00
Locatie: Schiedam NL

Bericht door Liesje » 09 jan 2001 22:37

Rik bedankt voor je leuke bijdrage in mijn reisverslag. Kristel zit nu in Australie en ik denk dat ze zich rot lacht als ze dit leest. De site van de Fabeltjeskrant wordt inderdaad druk bezocht. Wel grappig om te lezen en ik ga inderdaad......tot aan het gaatje (zolang men het leuk vindt natuurlijk)<P>Groetjes Liesbeth<P>------------------

Jan Draaijer
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 388
Lid geworden op: 31 mar 2000 02:00
Locatie: Aalten

Bericht door Jan Draaijer » 10 jan 2001 23:27

Ja dus, doorgaan.<P>Even voor Rik, misschien goed om te weten dat in de jaren 50 en 60 in Zeeuws-Vlaanderen, maar misschien ook in Noord-Brabant en Limburg veel naar "d'n Belg" werd gekeken, juist vanwege zijn goede aanbod. Kun je nagaan: in die andere wei is het gras toch altijd groener.
Jan

Rik
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 188
Lid geworden op: 31 okt 2000 01:00
Locatie: Terhagen, België

Bericht door Rik » 11 jan 2001 00:25

Hej Liesbeth,<P>Wij blijven het natuurlijk leuk vinden!
Volgt Kristel je verhaal mee dan daar in Australië of zit ze daar maar tijdelijk?<P>Jan: dat van die weiden dat zal wel kloppen, maar blijkbaar verkiezen we toch met zijn allen de zweedse bossen! Verder is het ook wel zo dat het over 2 verschillende tijdsperiodes gaat. Hoe meer een mens heeft, hoe meer hij wil, en ik denk wel dat in de jaren 70 de Vlaamse TV-zender aan een inhaalbeweging toe was om terug op gelijke tred met de buurlanden te komen.<P>Rik<P>

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten