niet zo heel erg positief reisverslag

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
walter
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 1777
Lid geworden op: 22 aug 2002 02:00
Land: Nederland

Bericht door walter » 08 sep 2004 22:08

Tja Zweden is geen Florida :roflmao:

Jan Draaijer
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 388
Lid geworden op: 31 mar 2000 02:00
Locatie: Aalten

Bericht door Jan Draaijer » 09 sep 2004 00:19

Hoezo "nagenoeg compleet mislukte vakantie"? Ik lees alleen maar over Arvidsjaur een echt negatief verhaal, wat overigens onterecht is. Je hele verslag ademt een geest van avontuur en ontdekking. Geweldig toch! Je hebt een prachtig land gezien, meegemaakt zonder het te beseffen. Jammer, maar misschien is het beter dat je warmere oorden opzoekt.
Wat betreft Arvidsjaur: de hutten die je daar zag zijn hutten van de Samen die een paar keer per jaar in de stad komen om bruiloften, verlovingen en verjaardagen te vieren; ze kerken in de stadskerk van Arvidsjaur. De rest van het jaar zijn ze op pad; nomaden weet je. Geen wonder dat de hutten op slot zitten. Ik laat ook mijn huis niet openstaan als ik weg ben....
Jan

Jan Draaijer
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 388
Lid geworden op: 31 mar 2000 02:00
Locatie: Aalten

Bericht door Jan Draaijer » 09 sep 2004 00:23

O ja, ik ben eigenlijk wel benieuwd naar je reactie op deze reacties.

novw
Zweden Liefhebber
Zweden Liefhebber
Berichten: 10
Lid geworden op: 31 mei 2004 20:08
Locatie: almere
Contacteer:

Bericht door novw » 10 sep 2004 14:24

In het algemeen: Ik snap (natuurlijk) best wel dat niemand het weer onder controle heeft. Ik snap ook dat wij gewoon pech gehad hebben met het weer. En waarshijnlijk waren mijn verwachtingen te hoog gespannen, maar Noorwegen in de regen was mooi, Zweden in de regen was ... euhm... Sja: saai. Ik heb er eigenlijk geen andere woorden voor. En normaal gesproken vind ik natuur en leegte niet saai...


van beneden naar boven dan maar ?
Jan Draaijer schreef:De rest van het jaar zijn ze op pad; nomaden weet je. Geen wonder dat de hutten op slot zitten. Ik laat ook mijn huis niet openstaan als ik weg ben....
Euhm, nomaden bestaan niet meer, zelfs in Zweden niet. En het "dorp" staat op de kaarten als museum. Dan verwacht ik persoonlijk op zijn minst een info bord...
---
walter schreef:Tja Zweden is geen Florida :roflmao:
Grijns, oh ? Niet ? Moah, dat lag natuurlijk wel in de planning. Florida in Juli is ook niet echt een strak plan...

---
Bé en Trijntje schreef:Jeeeee Man.

Zo te lezen waren jullie daar vanaf 26-06 T/m 17-07 2004. En juist na 16­-07 klaarde het echt op, veel zon en en in de week van 21-07 t/m 29-07 maar een keer een beetje motregen gehad in Brunflo.
Klopt inderdaad, het klaarde zelfs al wat eerder op, we hebben de laatste week veel minder regen gehad dan de eerste weken.
---
smoin schreef:Wat is nu je moraal van je verhaal??? Ga niet op vakantie i.v.m kosten en het weer???
Neen. absoluut niet. De moraal ? Ga nooit met hooggespannen verwachtingen op reis, en probeer als Hollander niet (te vaak :-? ) goedkoop op vakantie te gaan. Ik vind het nog steeds dood en doodzonde dat we maar één keer hebben kunnen wildkamperen. Nu werd de vakantie een pak duurder dan verwacht. 't Is maar 30 euro per nacht duurder, maar het is wel 30 euro per nacht extra !
---
Black-Ingvars-Fan schreef:Hoi Novw!

Zoals je al had begrepen...zit er een kern van waarheid in de vooroordelen over Scandinavië.
Slecht weer, koud, muggen....
<>
Ik wens jullie alvast een fijne vakantie volgend jaar (Spanje, Griekenland, Italië?)
Muggen ? Welke muggen ? Knotjes zul je bedoelen ! @$#%$^^&^^ beesten ! En over Spanje, Griekenland en Italië: Dat hebben we in de planning staan voor als we 100 zijn :D
---
karin schreef:Ik begrijp ook niet goed waarom je de vakantie mislukt noemt. Volgens mij hebben jullie veel mooie dingen gezien en hebben zijn jullie ook tijdens de vakantie niet bij de pakken neer gaan zitten maar steeds toch nieuwe leuke aktiviteiten ondernomen!
<>
jammer dat het bij jullie niet gelukt is om er plezier in te hebben
Ik schrijf bewust "nagenoeg geheel mislukte". De dingen die we hebben kunnen doen waren het absoluut waard. Het is alleen jammer dat we de eerste 2 weken eigenlijk niet veel meer hebben kunnen doen dan autorijden. En ik heb best wel lol gehad hoor ! Ik ben er niet zo eentje die bij de pakken neer gaat zitten. Je maakt zelf je vakantie leuk, maar het kostte in Zweden erg veel moeite.
---
Ernst schreef: Ook verwacht je centraal europesche inkoop mogelijkheden in Lapland. Uit die droom hadden je hier op het forum meer mensen kunnen helpen.
<>
Maar het meest viel me nog je kommentaar "We eisen vakantiegevoel" op. Misschien dat daarom de vakantie nog steeds als mislukt bij je overkomt.
Sterkte met het verwerken,
Ernst
Dank je wel voor je wens, dat lukt aardig hoor. Gewoon de volgende vakantie plannen naar NewYork :lol:
-Over die opmerking "we eisen vakantiegevoel". Die is om aan te geven dat we van ons oorspronkelijke terug reis schema zijn afgeweken om een dag langer te kunnen blijven op die fantastische camping. Daar hadden we voor het eerst een mooie vakantiedag die ook een hele dag duurde. En dus zijn we een dag langer gebleven om optimaal te kunnen genieten.
-Euhm, Ik verwacht centraal europesche inkoop mogelijkheden in Lapland ? Hoezo ? Als je het over Pello hebt, sja... Het maakt mij niet zo veel uit dat er bijna niets is hoor. Ik kan me alleen niet voorstellen dat je als Zweed daar gaat "shoppen". Aan de Zweedse kant zijn precies evenveel (en waarschijnlijk goedkopere) winkels.
---
joseph schreef:Komt me bekend voor dit.
Alleen werd bij mij op het eind nog de auto opengebroken en al onze spullen gestolen.

Leuk hè? Zweden...pfff
Ouch ! Bij ons gelukkig niet, maar sja... Autos breken ze overal open, niet alleen in Zweden...hm... Zal ik zelf de open deur maar intrappen dan ? Regenen doet het overal, ook in Zweden :evil: :clap: :wink:


-*-*-*-*-*-

Even voor alle duidelijkheid: ik heb geen kutvakantie gehad. We hebben gewoon pech gehad met het weer. Als je me diep in mijn hart kijkt gaat mijn voorkeur op dit moment uit naar Noorwegen. Veel duurder dan Zweden, maar daar gebeurd tenminste iets in het terrein als je er doorheen rijdt. Er zijn 100000 verschillende fjorden. Zweden is vanaf 100km noordelijk van Stockholm tot aan (in elk geval) Kiruna eigenlijk hetzelfde. Een soort gigantisch Limburg Afbeelding. Je moet echt op zoek naar de paarltjes, terwijl dat in Noorwegen (dat hele kleine stukje dat wij gedaan hebben althans) niet het geval was.
Daarnaast wil ik wel opmerken dat als je een klein beetje oppast Zweden NIET duur is. Probeer in Nederland maar eens een overnachting te regelen voor 40 euro per nacht. Ik weet niet hoe het jullie vergaat, mij lukt het in elk geval niet. Ook de prijzen in de supermarkt vallen best mee. Zeker sinds de invoering van de Euro in Nederland het leven 2 keer zo duur heeft gemaakt, kan ik erg weinig verschil ontdekken tussen de prijzen.

Jan Draaijer
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 388
Lid geworden op: 31 mar 2000 02:00
Locatie: Aalten

Bericht door Jan Draaijer » 10 sep 2004 20:27

Ik geloof dat ik alleen maar antwoord op jouw reactie op mijn bericht n.a.v. van jouw topic.
Nomaden bestaan niet meer? Waar haal je die wijsheid vandaan? Dat heb je toch echt mis hoor.
Verder noem je het Samendorp in Arvidsjaur een museum: het Samendorp met de blokhutten staat niet als museum aangegeven; het ís ook geen museum. Het wordt aangegeven met het teken van cultureel erfgoed. Als het op je kaart zo is aangegeven is dat een fout van de kaartenmaker. Toch maar even goed opletten als je daar bent, want het Samendorp heeft minstens 3 informatie borden van tenminste 1 m² met samenvattingen in het engels. Als je moeite had genomen om bij de parkeerplaats het dorp binnen te lopen dan was je er ongetwijfeld over gestruikeld. Maar ja je moet er even de moeite voor nemen he.
Het museum met informatie over het leven van de Samen in en om deze stad, en over de verschillende Samenvolkeren waaronder de fjällsamen (nomaden, toch nog maar even) is er zeker, maar het ligt aan de westkant van de stad.
Kijk, ik kan best kritiek velen over mijn favoriete vakantieland, maar het moet dan wel gegrond zijn.
Nog even die €30 per nacht. Je moet wel heel luxe gekampeerd hebben. Mijn duurste overnachting was

Jan Draaijer
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 388
Lid geworden op: 31 mar 2000 02:00
Locatie: Aalten

Bericht door Jan Draaijer » 10 sep 2004 20:27

(ik ga even verder)

Jan Draaijer
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 388
Lid geworden op: 31 mar 2000 02:00
Locatie: Aalten

Bericht door Jan Draaijer » 10 sep 2004 20:30

(ik doe kennelijk iets fout maar ik ga onverstoorbaar verder)
Mijn duurste camping was SEK 200 en daarvoor had ik een hut. Voor het kamperen met de tent betaalde ik tussen de SEK 80 en SEK 120. Je hebt dus op allerlei gebied met erg veel pech te maken gehad ja. Soms is het goed je enigszins te verdiepen in het land dat je gaat bezoeken.
Jan

fish
Zweden Liefhebber
Zweden Liefhebber
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 mei 2004 18:49

Bericht door fish » 11 sep 2004 21:54

Jammer dat het tegen is gevallen :( Wij zijn dit jaar voor het eerst naar zweden geweest. Van malmo naar varmland. Dalarna , stockholm en terug. Afwisselend zon en regen gehad. En dan ook ECHT regen. We hebben heel veel moois gezien, en genoten van het prachtige landschap.
We gaan volgend jaar weer terug, Zowel mijn man als ik zijn helemaal verliefd op dat land geworden. Misschien was je verwachting anders dan je andere vakantie`s. Het is geen land waar je in elk stadje en dorpje een winkel straat tegen komt.
We kwamen op een camping 2 nederlanders tegen die zeiden, je hebt 2 soorten zweden gangers. De eerste worden gelijk verliefd op dit land, de tweede zie je hier nooit meer terug.
Tja jammer.

Gr Nel

Bertje
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 3960
Lid geworden op: 22 jun 2004 19:05
Locatie: Bleiswijk en Älmhult
Contacteer:

Bericht door Bertje » 11 sep 2004 22:07

joseph schreef:Komt me bekend voor dit.
Alleen werd bij mij op het eind nog de auto opengebroken en al onze spullen gestolen.

Leuk hè? Zweden...pfff
Bij hoeveel mensen in Amsterdam is dit al gebeurd ?
http://www.topking.nl" onclick="window.open(this.href);return false;

Jan van Vliet

Hoezo (minder)

Bericht door Jan van Vliet » 12 sep 2004 19:20

fish zei:
We kwamen op een camping 2 nederlanders tegen die zeiden, je hebt 2 soorten zweden gangers. De eerste worden gelijk verliefd op dit land, de tweede zie je hier nooit meer terug.
Tja jammer. :(

Inderdaad fish, ook wij vinden deze reis heel interessant. Enkel jullie hebben in zo een kort tijdsbestek een ENORME afstand gereden. Dat is geen vakantie dat is cross country met de auto. Geniet ook eens van een paar dagen nop doen. Dat geeft ook een bepaald gevoel, bij ons vakantie-gevoel. En dat dwingen we dus bewust af. Verder leuk verhaal en mooie opnamen hoor. Hoop dat je er later anders naar gaat kijken. Ouder worden, indien dat lukt is een prima remedie. :clap: Groetjes
Jan

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast