Reisverslag van lang geleden 5

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
Liesje
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 238
Lid geworden op: 13 nov 2000 01:00
Locatie: Schiedam NL

Bericht door Liesje » 11 jan 2001 21:03

Eerst even een bedankje aan Loes. Zij wist de naam van de beheerder van de Gargnascamping nog wel!<P>22 juli
Regen, regen en nog eens regen. Het klinkt heel afgezaagd maar het is de waarheid! Kaplaarzen maar weer aangetrokken en regenjacks. Lekker wandelen kan geen kwaad. Er zijn heel veel mogelijkheden tot het maken van wandelingen alleen moeten we constant wapperen met alles wat we in onze handen hebben. De muggen vinden ons verschrikkelijk lekker. Daan en Peter konden hun wandelschoenen ijna niet meer aankrijgen. Opgezette enkels (het lievelingsplekje van muggen) en we zien er allemaal uit alsof de we pokken hebben. Opengekrabte muggenbulten en korsten van bloed! (niet erg bemoedigend voor al diegenen die nog naar Zweden willen). Krijgen van de Zweedse Ewa een flesje Salubrin (net azijn) om te deppen en een flesje Jungle Oil om te smeren! Kinderen vinden de Salubrin vreselijk, het bijt nl.
En de Jungle Oil stinkt!!!
Vandaag gaan er al een paar Zweden terug naar huis, de camping wordt steeds stiller. We staan nu nog maar met 3 stellen op de gehele camping en dat in het hoogseizoen!<P>23 Vandaag weer vroeg opgestaan. We gaan naar Jokkmokk. De regen was weer onze metgezel. We raken er gewoon al aan gewend.
Bij Jokkmokk moet een groot stuwmeer zijn en een waterkrachtcentrale. Helaas de centrale was al gesloten dus van een rondleiding kwam niets. We hebben vandaag wel de Poolcirkel overschreden, natuurlijk een certifcaat van gekocht. Leuk voor het nageslacht! De stad zelf heeft niet veel te bieden. Wel wat winkels met eigengemaakte produkten. Veel hebbedingetjes van berkenschors en mokken van hout! Heeft Loes daar niet dat schattige lampekapje gekocht?
Terug in de tent maar even de gaspitten aangezet, de kinderen hadden het koud.
Helaas is onze drankvoorraad zo goed als op.
Gote (de man van Ewa) biedt aan om nieuwe drank te gaan halen, helaas geen jenever!<P>24 juli
Eindelijk is het een droge morgen. Maar weer de paden op de lanen in! Nu ja, lanen zijn er niet, alleen van die heerlijke bospaadjes
met boomstronken, die glibberig zijn van het vocht, vallen doen we dus ook nog.
De voorraadschuur is ook bijna uitgeput dus gaan we inkopen doen in de "lanthandel"
Een heerlijk ouderweste winkel waar van alles te koop is, (behalve vers brood natuurlijk) van knopen en wol tot kachels en geweren, rendiervlees en mottenballen, weckpotten en aardappelen! We vergapen ons ook aan muizenvallen en geweien. Zalig zo'n winkeltje! We kopen het "brood"nodige en keren weer terug naar ons eigen stekkie op de camping.
's Avonds hebben de mannen gevist en ook nog vis gevangen.<P>25 juli
Omdat de "lanthandel" toch niet voldeed aan onze voedingswensen zijn we naar Sorsele gereden. Daar was een ICA dus maar wat ingeslagen, zoals een stukje komkommer (ging per ons), 2 tomaaatjes (duur) en sla (slap).
We hadden dus weer een vorstelijke maaltijd.
Er is een wonder geschied!!! De zon schijnt al de gehele dag. Kunnen we eindelijk die korte broeken eens aan die al heel lang in de koffer lagen te wachten op betere tijden.
Omdat het zulk lekker weer is gaan we toch maar weer op pad. Dus korte broeken weer uit (muggen) en de spijkerbroek maar weer aan. Ook daar bijten de muggen trouwens doorheen!
Tijdens de wandeling gezocht naar een hut van plaggen (uit lang vervlogen tijd). Helaas nog niet kunnen vinden. De kinderen krijgen vanavond maar weer eens worstjes aan een stokje, heerlijk in het kampvuur ronddraaien en dan je mond verbranden!<P>26 juli
Vandaag naar Tarnaby geweest. Een schitterende omgeving. Veel bergen met sneeuw en vele meren. Uit die plaats komt de beroemdste skier van Zweden, nl Ingmar Stenmark. In de middag op de camping een kayak gehuurd en eindelijk de plaggenhut gevonden. Vanaf het water is de omgeving nog mooier als van de kant. De plaggenhut is muf en stinkt. De kinderen vinden het griezelig.<P>27 juli
Vandaag naar de dierentuin van Lyksele geweest. Daar kan je zien wat we in het wild nog niet tegen zijn gekomen, nl elanden en beren, lynxen en kraanvogels.
In de winkelstraat weer een lekkere taart voor bij de koffie gekocht. Onze Zweede vrienden gaan nl morgen allemaal weg.
Afscheid genomen van elkaar en adressen uitgewisseld. (toen wisten we nog niet dat we elkaar nog vaak zouden ontmoeten)<P>28 juli
Ook hebben wij al wat spullen ingepakt het is ook onze laatste dag hier.
Nog even naar Mala geweest voor een gewei. Helaas waren alle winkels dicht.
Dit was echt een dag van opruimen en alles in orde brengen.
Vroeg naar bed gegaan want morgen gaan we weer verder trekken.
<P>------------------

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten