zomer 2001 deel 5

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
rudi
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 222
Lid geworden op: 30 jul 2001 02:00
Locatie: Amersfoort, nederland

Bericht door rudi » 21 okt 2001 06:33

ik heb weer een wachtwoord !!!!

dag 14 zaterdag 21 juli

........... ik zal het maar gelijk verklappen. " de 1ste helemaal droge dag!"
vandaag gan we kanoen. frits loopt al de hele vakantie met zijn camera op zijn buik maar ivm omkiepergevaar gaat ie nu in de tas. we glijden over het water langs een rots vol jonge eendjes die niet de moeite nemen om te vluchten. we gaan " op zoek" naar de parelduiker die hier hoort te broeden. we peddelen rustig langs 2 ree baby's op 3 meter afstand die ons een tijd bleven bekijken. frits vloekte inwendig omdat uitgerekend nu zijn fotocamera buiten handbereik was.na een kleine stop om ons im te smeren :smile: kon ook de camera wel weer uit de tas.we hebben geen ree meer gezien natuurlijk. wel hebben we een bever of otter of rat zien zwemmen.. en de parelduiker! gelukkig was het een mannetje want die zijn het mooist. ze kunnen onbeschrijfelijke afstanden afleggen onder water! als klap op de vuurpijl zagen we frits' zijn favoriete vogel ook nog. 3 visarenden! hij had ze pas 1 keer eerder gezien. zo'n 200 meter van ons vandaan maakt er een een proefduik om daarna toe te slaan enmet een vis het water uit te komen. geweldig!
moe terug bij de camper aangekomen zijn we niet van plan nog veel te doen vandaag. ik begin in de hobbit van tolkien. zweden is een mooie omgeving om dit boek in te lezen. het licht ging pas laat uit want ik wilde mijn boek uitlezen.

dag 15 zondag 22 juli
richting Kalmar. we stuiten per ongeluk op het slot. we wilde eigenlijk alleen even ergens iets eten en dan naar oland. het slot bekeken en alvast plannen gemaakt voor de inrichting :smile: ook hier willen we wel wonen. daarna de oversteek naar Oland gemaakt en een wandeling gemaakt over het rare steppe landschap. het eiland zelf was erg druk zelfs voor nederlandse begrippen. 's avonds een camping in bergkvara genomen en een plaatsje gezocht aan het kustmeertje. naast visdiefjes is er ook een iets groter witte vogel aan het vissen. na analyse van de poten, kop en snavel blijft er mog maar 1 mogelijkheid.... de zeer zeldzame reuzenstern ( met foto als bewijs)

dag 16 maandag 23 juli

de camper uitgedreven door de zon ( fijn gevoel)! vandaag gaan we richting denemarken. we schieten harder op dan gedacht dus we lassen malmo in. een heel leuk stadje wat we niet hadden willen missen. we moeten nog een terug voor de vele terrasjes. frits doet hier een paar goede ideen op voor zijn eigen terras. we gaan verder richting Roskilde. daar blijkt helemaal geen camping te zijn dus dat word Holbaek. op de fiets het dorpje in om te eten en langs het haventje weer terug. we hebben een veld voor onszelf. wat een luxe.

dag 17 dinsdag 24 juli

op naar Roskilde en de vikingschepen. als kind vond ik dit het leukste. nu is het leuk om de achtergrond ook te begrijpen. ze zijn dit jaar begonnen aan de laatste replica. het zal het oorlogsschip van 30 meter worden. in 2004 moet het klaar zijn. dus dan moeten we weet terug! we lopen ook nog langs alle vorsten die in de domkirke liggen en wandelen nog wat door roskilde. naar Ribe gereden en een camping gezocht. de eerst waar we niet aan het water staan! 's avond een potje badminton gespeeld en ik heb verloren.

dag 18 woensdag 25 juli
wederom een warme dag. Ribe bekeken met zijn schattigen huisjes. 's middags richting Tonder maar we moeten eerst langs het plaatsje Brons ( mijn achternaam) om foto's te maken van de plaatsnaam borden en van hotel brons. die komt thuis naast de voordeur! in Tonder hebben we besloten om vanavond al naar huis te rijden in plaats van morgenochtend. dan kunnen we rustig de camper schoonmaken die vrijdag weer terug moet en frits moet anders bij thuiskomst gelijk werken. om 16.00 nemen we ons laatste drankje op een terrasje en om 00.30 zijn we thuis. stiekum voor de deur nog 1 nachtje in de camper geslapen... helaas het einde van een mooie vakantie

frits is verliefd geworden op het hoge noorden en wil volgend jaar terug :smile:
dus daar kijken we nu al naar uit.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 1 gast