spatlap

Hier kunt u terecht met al uw vragen over de Zweedse taal. Dit forum kan gebruikt worden ter ondersteuning bij een cursus Zweeds.
Let op: dit forum is niet bedoeld als vervanging van een cursus.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
Plaats reactie
Prosper
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 207
Lid geworden op: 30 okt 2005 07:37
Locatie: Gusselby
Contacteer:

spatlap

Bericht door Prosper » 23 jun 2013 20:45

Kan iemand mij vertellen hoe de zweden een spatlap( van rubber) die je aan je spatbord van je auto kan monteren noemen ? Wij hebben namelijk de pech gehad vorig jaar dat een steentje via de caravan terug schoot tegen ons achterruit van de auto en het hele achterruit in 100.000, stukken vloog. Natuurlijk op een zondag en het regende pijpen stelen en de dichts bij zijnde bensinmack was op 20 km. De hele auto werd vies aan de binnen kant en deze was pas 1 maand oud.
Eric

advgroen

Re: spatlap

Bericht door advgroen » 23 jun 2013 21:02

Prosper schreef:Kan iemand mij vertellen hoe de zweden een spatlap( van rubber) die je aan je spatbord van je auto kan monteren noemen ? Wij hebben namelijk de pech gehad vorig jaar dat een steentje via de caravan terug schoot tegen ons achterruit van de auto en het hele achterruit in 100.000, stukken vloog. Natuurlijk op een zondag en het regende pijpen stelen en de dichts bij zijnde bensinmack was op 20 km. De hele auto werd vies aan de binnen kant en deze was pas 1 maand oud.
Eric
Volgens mijn beeldwoordenboek heet dat "ett stänkskydd" en volgens de image-bibliotheek van Google klopt dat ook:
https://www.google.se/search?site=&tbm= ... nkskydd+bi

En als ik dan toch bezig ben, hier is de link naar mijn beeldwoordenboek. ;) http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=911302549X

Hönshus

Re: spatlap

Bericht door Hönshus » 24 jun 2013 18:53

Let wel op in welke winkel je het vraagt:stänkskydd is ook het 'spatscherm' achter bv je fornuis of gootsteen :wink:
Maar als je vraagt om stänkskydd of stänklappar till bilen dan moet het goed komen!

friejoo

Re: spatlap

Bericht door friejoo » 25 jun 2013 12:55

En als ik dan toch bezig ben, hier is de link naar mijn beeldwoordenboek. ;) http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=911302549X[/quote]
Ik heb op de site van het boek gekeken, is de tekst bij de plaatjes nu in het Zweeds of Engels?

advgroen

Re: spatlap

Bericht door advgroen » 25 jun 2013 15:57

friejoo schreef:Ik heb op de site van het boek gekeken, is de tekst bij de plaatjes nu in het Zweeds of Engels?
Allebei. ;) En de index achterin is ook in beide talen. Uiteraard helpt dit boek alleen als je ook het Engels beheerst. Vaak weet ik het preciese Engelse woord ook niet, maar omdat men toch voornamelijk via de categoriën en plaatjes zoekt is dat eigenlijk geen probleem.... zo heb ik eergisteren geleerd dat een 'Stänkskydd' een 'Mudflap' heet in het Engels.

Overigens zijn de boeken in verschillende taalversies Svensk-"xxxx" te krijgen. Helaas niet in het Nederlands, maar wel in het Duits, Russisch, Spaans en Italiaans zover ik heb gezien.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten