Skånska

Hier kunt u terecht met al uw vragen over de Zweedse taal. Dit forum kan gebruikt worden ter ondersteuning bij een cursus Zweeds.
Let op: dit forum is niet bedoeld als vervanging van een cursus.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
Plaats reactie
Isa94

Skånska

Bericht door Isa94 » 08 jan 2014 13:29

Hoi allemaal!

Op het moment ben ik bezig met het schrijven van een scriptie over de dialecten in Skåne, en de invloed van het Deens erop. Nu vroeg ik me af hoe jullie als zweden-kenners/sprekers denken over het accent. Wat vinden jullie typisch voor dit dialect? Hoe klinkt het? Is het te verstaan? enzovoorts. Het mogen natuurlijk ook culturele dingen zijn die je vindt opvallen. Ik ben heel benieuwd naar jullie mening!

buskis

Re: Skånska

Bericht door buskis » 08 jan 2014 19:30

Ik verstond er eerst niets van, maar nu klinkt het goed in mijn oren en vind het het mooiste dialect van Zweden.
Hoewel in Skåne ( b.v. Örkelljunga ) plaatsen zijn waar ze zo'n een hemsk Skånsk dialect hebben wat zelfs veel Skåningar niet kunnen verstaan.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten