parkeer boete uit nederland?

Hier kunt u uw algemene vragen, opmerkingen en/of verhalen over Zweden kwijt.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
juvuln
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 689
Lid geworden op: 11 aug 2008 22:31
Land: Zweden
Locatie: Kallsedet
Contacteer:

Re: parkeer boete uit nederland?

Bericht door juvuln » 19 feb 2013 19:48

De belangrijkste vraag is of er sprake is van een ´naheffingsaanslag´ of een ´beschikking´.

De eerste is een gemeentebelasting en de rechtsmiddelen gaan dan tot het niveau van een deurwaarder die bv. beslag kan laten leggen. Hoe de relatie richting Zweden ligt weet ik dan zo weer niet. In 99.9% van de gevallen uitgeschreven door (bv.) een parkeerwacht van een gemeente.

Een beschikking is wat lastiger, want dan is het CJIB en dus Justitie ermee gemoeid. Hier spreken we vaak over een door de politie uitgeschreven boete (Wet Mulder in de volksmond)
Bij niet betalen gaat dat vanzelf een hogere boete worden en zou uiteindelijk kunnen leiden tot een ´gijzeling´´ (= gevangenneming, doch de boete word niet kwijtgescholden. Doel van een ´gijzeling´ is de boete te laten (doen) betalen). Mij lijkt dat dit via het Kronofogden loopt, daar het CJIB ook een overheidsinstantie is.
Dit laatste kan vervelende gevolgen hebben als je bv in NL bent.

Als ik het zo allemaal lees, ga ik ervan uit dat het een naheffingsaanslag is. Conform de soms leuke maar soms dus ook niet o zo handige EU regelgeving kan de inning daarvan worden overgedragen aan een incassoburo :-? . En hoe dat verder zit mbt bevoegdheden en andere bijbehorende zaken durf ik niet te zeggen.
Jörgen
Kallsedets Fjällcenter, Kallsedet

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 10 gasten