Scandinavie juli/augustus 2015

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
Plaats reactie
waxmeltsenzo

Scandinavie juli/augustus 2015

Bericht door waxmeltsenzo » 12 mei 2015 09:02

Hoi.
Mijn naam is Jolanda Ponsteen en ik ben nieuw hier op het forum.
Ik heb mij aangemeld omdat wij voor het eerst op vakantie gaan naar Zweden en Noorwegen.
Wij gaan dit doen met een camper. Deze gaan wij officieel op halen a.s zaterdag, het heeft even geduurd voor we een goede camper vonden en we hadden de hoop al een beetje opgegeven voor dit jaar, maar het gaat er toch van komen.

Ons plan is de bruggen route te doen zowel heen als terug. Wij zijn met zijn 2en en een Chihuahua die is wat lastig op de boot heeft snel stress enzo en zelf vinden wij het ook prettig om niks tot zo min mogelijk ter hoeven boeken. Gewoon gaan rijden rustig aan. De camper beschikt over eigenlijk alle luxe douche, toilette, zonnepanelen dus we zijn niet steeds afhankelijk van campings wat voor ons heel belangrijk was.

Hoe het er tot nu toe uit ziet is een overnachting in Duitsland dit zal zijn of in oldenburg op een camping plaats of aan de moezel. Ik denk dat het Hymer-zentrum Oldenburg wordt. En de volgende dag gewoon rustig aan weer te vertrekken richting Denemarken, daar gewoon in een keer eventueel met een tussenstopje door te rijden richting Mälmo. En dan in Zweden vlakbij Mälmo een plekje te zoeken waar we een of mogelijk 2 nachten te blijven om dan vervolgens verder te trekken. Op de terug weg juist een overnachting in denemarken dit zal bij kopenhagen in de buurt zijn omdat ik daar graag heen wil. De reis zal in totaal 3 weken duren en de meeste tijd willen wij door brengen in Noorwegen.

Nu zitten we met een paar dingetjes. De Camper is best groot 7.20 lang, 2.25 breed en 2.25 hoog en ik denk dat sommige wegen daarvoor best lastig zijn dus tips over welke wegen we het beste kunnen mijden zijn iig welkom.

Verder hebben we het e.a gelezen over de Bropass echter is ons niet helemaal duidelijk of dat wel echt voordeliger is als je een keer naar scandinavié reist?

Kortom tips van ervaren scandinavié gangers zijn welkom :)

Els Roseboom
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 185
Lid geworden op: 25 okt 2001 02:00
Land: Anders
Locatie: Norge
Contacteer:

Re: Scandinavie juli/augustus 2015

Bericht door Els Roseboom » 12 mei 2015 22:11

Haal bij de bibliotheek of anwb winkel, van die gouden boekjes over zweden en Noorwegen. Hier staat heel veel info in. Verder hebben wij toen we rond trokken door zweden, een rood boek met kaarten van zweden gekocht: Motormannens Sverige vagatlas. Dit is een heel fijn boek.Ik heb hem nog steeds, is heel uitgebreid.Er staan ook bezienswaardigheden in. Van Noorwegen heb ik nog geen fijne kaart gevonden. Maar misschien een van de anderen!

tons
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 295
Lid geworden op: 29 nov 2002 01:00
Land: Nederland
Locatie: Apeldoorn / Stöllet
Contacteer:

Re: Scandinavie juli/augustus 2015

Bericht door tons » 13 mei 2015 06:07

waxmeltsenzo schreef:De Camper is best groot 7.20 lang, 2.25 breed en 2.25 hoog en ik denk dat sommige wegen daarvoor best lastig zijn dus tips over welke wegen we het beste kunnen mijden zijn iig welkom.
Als ik zie welke gevaartes er hier in de zomer rondrijden zou ik me over de wegen niet al te druk maken. Als ik al wegen moet afraden zijn dat de onverharde wegen (grusväg). Verder zou ik te smalle wegen vermijden :mrgreen: maar dat is op voorhand niet te zeggen. Als je een goede kaart hebt, wij gebruiken af en toe "Sveriges Vägatlas", dan zou ik opletten als je een route kiest over de "dunne bruine" weggetjes die weggetjes zijn er wel maar zijn vaak onverhard en erg smal, met een grote camper kunnen die behoorlijk lastig zijn.

Els Roseboom
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 185
Lid geworden op: 25 okt 2001 02:00
Land: Anders
Locatie: Norge
Contacteer:

Re: Scandinavie juli/augustus 2015

Bericht door Els Roseboom » 13 mei 2015 08:10

Nu ik jouw bijdrage lees, zie ik ons opeens weer over een weggetje rijden, op naar de hoogste weg in Zweden; Pas op gat in de weg, en dat km's achter elkaar. Wel heel veel lol gehad al slingerend over de weg om alle gaten te ontwijken. :mrgreen: :mrgreen:

Het voordeel in Zweden is dat het meestal niet echt druk is op de weg. Noorwegen wordt al iets lastiger als je naar het fjord gebied gaat. Daar gaat het wel in slakkedraf door het overige verkeer wat niet echt gewend is om in de bergen te rijden. Maar zeker de moeite waard.

Als het hondje nerveus wordt van het varen, kun je ook nog de bruggen nemen. Is prima te doen. Je rijd iets om, maar het rijd wel fijn en je reist iets meer op je gemak. Mooie parkeerplaats als je in Zweden aankomt. Je kunt er een bakkie halen.

waxmeltsenzo

Re: Scandinavie juli/augustus 2015

Bericht door waxmeltsenzo » 14 mei 2015 12:54

Bedankt voor de reacties.

We hebben een capitool noorwegen reisgids maar die vind ik niet heel speciaal heel erg gericht op mensen met kinderen.
Dan hebben we een scandinavie reisgids van het reisburo hier om de hoek waar heel veel goede informatie in staat.
En landkaarten van de anwb van noorwegen en zweden. Tevens gaan we nog een goede navigatie aanschaffen voor de zekerheid.

Wat we van plan zijn is om vanaf malmo de e6 weg te volgen om gewoon de snelste weg naar noorwegen te nemen en wel in de omgeving van munkedal te overnachten.
Dan iig zoveel mogelijk de zuidwest kust iig te doen van Noorwegen en kijken hoever we noordelijk kunnen gaan maar de noordkaap gaan we helaas niet redden in de 3 weken die we echt maar hebben. En we willen graag de plekken die we bezoeken echt gewoon op een relaxte manier bezoeken.

Iig staan er wel een aantal dingen op mijn lijstje zoals geiranger fjord en aantal watervallen in die omgeving. De Notodden en Stavnger en lillehammer en wat dalletjes en verder gewoon kijken waar we belanden het wordt een avontuur.

qinx
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 1805
Lid geworden op: 09 jan 2002 01:00
Locatie: Upplands-Väsby (Stockholm)

Re: Scandinavie juli/augustus 2015

Bericht door qinx » 14 mei 2015 15:44

waxmeltsenzo schreef:Tevens gaan we nog een goede navigatie aanschaffen voor de zekerheid.
Heb je een smart phone? Zoek dan even naar off line navigatie. Ik gebruik "Here", dat gratis is, en waar je gratis kaarten voor kunt krijgen (via de app). In combinatie met een universele houder en lader is dat goedkoper dan een nieuw navigatie systeem aanschaffen.

waxmeltsenzo

Re: Scandinavie juli/augustus 2015

Bericht door waxmeltsenzo » 14 mei 2015 16:57

Ik zal dat over die navigatie even uitzoeken maar ik geloof dat mijn vriend gewoon een goed navigatie systeem wil. We gaan hem in de toekomst waarschijnlijk ook gebruiken voor andere landen. We zijn van plan om vaker op pad te gaan. Dank u iig voor de tip.

Snöskoter

Re: Scandinavie juli/augustus 2015

Bericht door Snöskoter » 15 mei 2015 13:36

Voor een goed navi-systeem, zou ik Garmin aanraden, in ieder geval niet TomTom.

solvik
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 2569
Lid geworden op: 15 nov 2008 23:26

Re: Scandinavie juli/augustus 2015

Bericht door solvik » 15 mei 2015 14:24

Dat is maar wat je gewend bent en welke tt je hebt. De onze is gekocht zomer 2014. Wij zijn buitengewoon tevreden over de onze (tt).
Geeft files (ervaringen in NL, De, DK en SE) en omrijdmogelijkheden tijdig aan. Kan de kleinste wegen vinden, we hebben hem in de VS en Canada (extra kaart!) met volle tevredenheid gebruikt dus wat is daar dan op tegen??? Overigens heb ik gehoord dat Garmin ook prima voldoet.

waxmeltsenzo

Re: Scandinavie juli/augustus 2015

Bericht door waxmeltsenzo » 15 mei 2015 16:16

Snöskoter schreef:Voor een goed navi-systeem, zou ik Garmin aanraden, in ieder geval niet TomTom.

Tom tom hebben wij ook slechte ervaringen mee.
We hebben trouwens een navigatie mogelijk hoeft daar alleen een andere kaart in.
Dat is mijn vriend zijn afdeling.
Maar dat komt vast wel goed.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 6 gasten