tol in denemarken

Hier kunt u uw algemene vragen, opmerkingen en/of verhalen over Zweden kwijt.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
wjansen

Re: tol in denemarken

Bericht door wjansen » 01 okt 2017 09:56

Inderdaad zoals Martin en Leo al aangaven. Moet je klussen of wil je boodschappen mee terug naar Zweden nemen(of NL) dan is de auto praktischer. Maar zit je meer naar het noorden dan word de reistijd wel langer. Wat Bugsy ook aangeeft in zijn post. Overnachtingen komen er ook bij

Wij gaan eind dit jaar naar nl maar gaan dan vliegen dat was nu de praktische en goedkoopste oplossing. Zakken pepernoten kunnen vast nog wel mee terug in de koffer.

Ik heb een jaar geleden eens wat varianten door gerekend vervoer van en naar Zweden. Of je nu vliegt (incl autohuur), bruggen, of met de veerboot gaat. Het scheelt qua kosten niet heel gek veel tussen elkaar. Vanuit mijn locatie dan. Rond 3 a 4 maand van te voren vliegtickets boeken scheelt ook. Ga je vaak met dezelfde maatschappij of alliantie dan kun je ook weer sparen voor tickets of korting krijgen van meer dan 10 procent op autohuur.

Rijk word je niet met sparen dus daar moet je het niet voor doen.

Bugsy

Re: tol in denemarken

Bericht door Bugsy » 01 okt 2017 10:15

Ongewenste content verwijderd.
Laatst gewijzigd door Bugsy op 12 okt 2017 17:52, 1 keer totaal gewijzigd.

beltsjeblom

Re: tol in denemarken

Bericht door beltsjeblom » 01 okt 2017 10:29

Er zullen altijd kosten blijven als je een huis in een ander land hebt. Wij doen er ook twee dagen over, de afstand is rond de 2000 kilometer, maar als het goed is zijn dat kosten die ingecalculeerd zijn. Toen wij in 2000 ons huis hebben gekocht en ingericht, hebben we onze oude caravan zo goed als gesloopt en die gebruikt als aanhangwagen, volgepropt met meubilair enz. Gelukkig niet aangehouden, want erg veilig was het wrs. niet, maar we zijn er gekomen. Vervolgens elke keer dingen meegenomen die in een auto zijn te vervoeren en nu is het heen en weer gesjouw wel voorbij. Nu vinden we de reis op zich ook vakantie en voor vakantie moet nu eenmaal betaald worden.

buskis

Re: tol in denemarken

Bericht door buskis » 01 okt 2017 10:45

joordens schreef:
01 okt 2017 09:54
Tja op een gegeven moment ben je toch wel klaar met dingen meenemen, in zweden verkopen ze ook stroopwafels.......
Ik zag zelfs aardappels in de winkel liggen !
Is niet sarcastisch bedoeld naar jouw toe hoor :D eigenlijk naar niemand

buskis

Re: tol in denemarken

Bericht door buskis » 01 okt 2017 11:34

buskis schreef:
01 okt 2017 10:45
joordens schreef:
01 okt 2017 09:54
Tja op een gegeven moment ben je toch wel klaar met dingen meenemen, in zweden verkopen ze ook stroopwafels.......
Ik zag zelfs aardappels in de winkel liggen !
Is niet sarcastisch bedoeld naar jouw toe hoor :D eigenlijk naar niemand


joordens
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 419
Lid geworden op: 26 jul 2002 02:00
Land: Nederland

Re: tol in denemarken

Bericht door joordens » 02 okt 2017 09:45

ik zie dubbel :drugged:

buskis

Re: tol in denemarken

Bericht door buskis » 02 okt 2017 09:50

Bij wat minder alcoholconsumptie gaat dat vanzelf weer over.

solvik
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 2569
Lid geworden op: 15 nov 2008 23:26

Re: tol in denemarken

Bericht door solvik » 02 okt 2017 14:33

:offtopic:Op de een of andere manier zit de auto altijd weer "vol" (voller, het volst)....... :wink:
Ik pak de auto altijd in en alles heeft (per seizoen) zijn vaste plek. (O.a. Wijn en distilleer heen en eventueel specifiek gereedschap en hobby dingen en terug: in Zweden gekochte kleding, zelfgemaakte jam, zelfgemaakt sap, Zweedse aardappels).
Een enkele keer heb ik mijn levenspartner de auto laten inpakken....toen kon er een heleboel niet mee, dus voortaan doe ik het weer. En, waar is waar, ik neem altijd veel mee heen en weer.
Inmiddels hebben we een aantal dingen ter plekke ook maar aangeschaft.. (Dat betreft dan hobby dingen.). Werkelijk :wink: ik ben een expert geworden in de auto inpakken. Gelukkig hebben we nog nooit de kofferbak leeg hoeven te maken bij de douane....want dan moet je ter plekke ook weer alles precies zo er in krijgen.
Nee, wij gaan dus ook niet meer met het vliegtuig naar Zweden, maar hoewel we dit jaar diverse malen Puttgarden Rødby hebben gedaan zal het dus in de toekomst steeds meer het veer uit Travemünde of Kiel worden.

Erwin_01
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 2952
Lid geworden op: 09 aug 2002 02:00
Locatie: Zeeland, Nederland

Re: tol in denemarken

Bericht door Erwin_01 » 09 okt 2017 09:54

Een aantal jaar gelden ging ik op vakantie bij mijn broer in Noorwegen, Hemsedal. Ik had dus geen huishuur etc het gaat in dat verhaal alleen om de 'kosten' van het transport.
Nu weten jullie vast dat ik alles goed uitreken en mijn kosten bijhoud. Vanuit Zuidwest Nederland naar Hemsedal, en terug kostte me ca 600 euro! Met de auto dus... steeds tanken op de meest voordelige plaatsen, dus nooit in Nederland, nooit
langs de snelweg, en uiteraard nog bij de Preem in Stene, voor de Noorse grens... Een keer overnachten in Västra Frölunda... een 70 DKr maaltijd op de boot naar Rödby... met de brobizz over de Öresund... en 's avonds gewoon wat broodjes oid met beleg, gekocht in de Ica in Frölunda.... nooit stoppen om iets te drinken/eten uiteraard.... de tol in Noorwegen.. all in, dus.
Een behoorlijk bedrag vond ik.
Vliegen, heb ik ook al eens gedaan... als het slechts voor 1 week was. Maar dan moet je naar Schiphol rijden en je auto daar parkeren... vliegen, heen en weer toch ca 200 euro... en dan zou je ofwel een auto kunnen huren... de trein en bus is nog eens een dagreis, en is ook niet voordelig... Mijn broer kwam me halen, maar dat wil dus zeggen dat het stuk Hemsedal/gardermoen 4x geren moest worden, en dat is ook niet 'gratis'...
Reizen is heel erg duur.... het wordt door veel mensen onderschat, en wordt geminimaliseerd als "reiskosten" maar als je alles netjes gaat opschrijven, wordt het gewoon wel erg veel geld, zeker dus als je een keer moet overnachten...
Ik heb lang gehoopt op een 2e huis in Noord Zweden... maar dan moet je minimaal 2x overnachten.... en ja, dan ga je je afvragen waar je mee bezig bent.... en dan ga je sterk twijfelen, ik toch <oops>.

solvik
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 2569
Lid geworden op: 15 nov 2008 23:26

Re: tol in denemarken

Bericht door solvik » 09 okt 2017 12:29

Je hebt absoluut gelijk Erwin_01, reizen kost altijd veel geld en de meeste reisorganisaties of particulieren reken onvoldoende de bijkomende kosten mee.
(Wat je dan natuurlijk ook nog zou moeten "aftrekken als kosten", zijn de normale reiskosten van ritten die je anders thuis/hobby/werk/familiebezoek/boodschappen)zou maken, als je niet op vakantie zou zijn.)
Als je echt goed gebruik wil maken van je fritidshus moet je, naast andere kosten, ook voorbereid zijn om die reiskosten (en bij de reis dus ook de bijkomende kosten) willen en kunnen dragen.
Ieder die een huis in het buitenland cq Zweden koopt, zou zich dat meer moeten realiseren.
Soms zou je misschien goedkoper uit zijn als je maar eens per jaar naar Zweden gaat om een huis te huren. Heb je maar een keer reiskosten (die je vantevoren kan plannen, dus van kortingen profiteren) en geen zorgen over het onderhoud van je huis. Maar een eigen huis is natuurlijk wel heerlijk, het is echt thuis komen. Staat tegenover dat een gehuurd huis weer spannender is, maar dat kan ook tegenvallen....

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten