onze vakantie in Zweden

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
femke
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 140
Lid geworden op: 12 okt 2005 21:02
Locatie: lelystad

onze vakantie in Zweden

Bericht door femke » 07 aug 2007 10:14

Hallo beste mede-zwebbers!

Hier dan een klein verslag van onze onvergetelijke eerste vakantie in Zweden.
Allereerst hoop ik dat iedereen het goed maakt en voor zover andere Zwebbers naar Zweden zijn geweest ook een mooie en fijne vakantie hebben gehad.
Die van ons heeft onze verwachtingen overtroffen en ben ik, zoals zo velen echt verliefd geworden op het land. We hebben dan ook enorm geboft met het weer; af en toe in de nacht een bui gehad maar over het geheel genomen hebben we prima weer gehad met zo'n 21, 22 graden en dat vonden wij erg aangenaam.
Wij zaten dus in een bungalowpark/camping in het natuurgebied Herrfallet bij Arboga en de stuga was erg ruim, behalve de keuken, die was naar verhouding vrij klein maar dat mocht de pret niet drukken en heel goed uitgerust, zelfs een volledige oven en microwave was aanwezig.
Wat ook heel prettig was, in de slaapkamers zaten horren voor de ramen en dat was echt wel nodig want de muggen waren alom aanwezig,haha!
Er waren verrassend genoeg veel Hollandse families en mijn zoon heeft zich dan ook heerlijk uit kunnen leven s,avonds op het voetbalveld en heeft er leuke contacten aan over gehouden met andere jongelui.
Verder vonden wij dat er niet veel activiteiten werden georganiseerd, alleen een dansavondje maar de muziek was meer voor de ouweluitjes dan voor de jeugd,haha.
Uiteraard hebben we een aantal uitstapjes gemaakt, o.a. naar Orebro en naar de dierentuin in Eskilstuna wat erg de moeite waard was; een niet al te grote dierentuin maar prachtig aangelegd met veel bloemen.
Een van de hoogtepunten was onze dagtrip naar Stockholm; we zijn met de trein vanuit Arboga daar naartoe gegaan en waren verbaasd over de luxe van de trein; daar kan de N.S. hier niet aan tippen,hoor!
In anderhalf uur stonden we in het centrum van Stockholm maar we hadden juist die dag enorm pech met het weer; het hoosde,haha!
Maar daar hebben wij ons niet door laten afschrikken en zijn als echte toeristen naar de wisseling van de wacht bij het Kon. paleis wezen kijken en daarna zijn we ook nog in de Kon. verblijven in het paleis geweest; wat een pracht en praal, prachtig! Ook was er nog een speciale tentoonstelling over de oudste dochter, ik kan even niet op haar naam komen, want zij wordt in september 30 jaar.
Verder zijn we nog in Gamla Stan geweest, de prachtige oude wijk, zo mooi! Tja, er was nog veel meer moois te zien in Stockholm maar daar heb je zeker een lang weekend voor nodig, vind ik.
Wat ook nog wel aardig is om te vertellen is dat wij bij onze stuga soms visite kregen van een jonge vos; Pieter, mijn man, is de enige die hem gezien heeft, helaas; we lagen wat stukken brood voor hem neer en dat was iedere ochtend verdwenen. En mijn dochter Vera heeft, weliswaar vanuit de auto, een eland gezien en in een flits zag ik hem ook en we waren natuurlijk razend enthousiast want dat hadden we eigenlijk helemaal niet verwacht; we dachten dat de elanden veel noordelijker zaten. :lol:
Na onze dikke week in Herrfallet hebben we dus de ferry-overtocht gemaakt van Stockholm naar Helsinki wat ik persoonlijk een belevenis vond. Een prachtige trip door de archipel van Stockholm, echt onvergetelijk en we hebben dan ook heel wat foto's genomen.
De volgende ochtend hebben we Helsinki een paar uur bekeken; een hele bijzondere stad moet ik zeggen, weer totaal anders dan bijv. Stockholm; veel Russische invloeden in de mooie gebouwen en een hele leuke ervaring. Daarna zijn wij doorgereden naar onze bestemming waar we dus een bruiloft hadden wat prachtig gelegen was aan een meer maar verder zal ik jullie daar niet mee vervelen,haha.
Dus al met al hebben wij een hele fijne vakantie gehad in Zweden en zijn wij zeker van plan om nogeens terug te gaan; wellicht gaan we dan eens aan het Vatternmeer kijken want we hadden geen idee dat het daar in de buurt zo mooi heuvelachtig is, daar kwamen we pas achter toen we via de snelweg terugreden van Stockholm naar Goteborg; het ziet er daar werkelijk schitterend uit. Maar dat is dus voor een volgende keer.
Ik wil nog graag iedereen hartelijk bedanken voor alle goede tips; we hebben er erg veel aan gehad.
Groetjes,
Femke,Lelystad.
dromen hebben houdt de mens op de been;
ik droom niet alleen in de nacht maar ook overdag van een vakantiehuisje in Zweden.

Simon
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 1443
Lid geworden op: 16 mar 2005 18:14
Locatie: Eda kommun

Re: onze vakantie in Zweden

Bericht door Simon » 07 aug 2007 10:28

femke schreef:Hallo beste mede-zwebbers!

Ook was er nog een speciale tentoonstelling over de oudste dochter, ik kan even niet op haar naam komen, want zij wordt in september 30 jaar.
Victoria heet ze en is reeds 30 geworden op 14 juli.
Man kan missa en massa på en mässa.

Pepe
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 1905
Lid geworden op: 06 mei 2005 16:28
Locatie: Ödeshög
Contacteer:

Bericht door Pepe » 07 aug 2007 10:54

Leuk dat jullie zo van de vakantie genoten hebben, ondanks dat het weer niet zo gunstig was tijdens die periode.
En ja: Sverige är fantastiskt!! :wink:
(een veel gebruikte slogan)
Laatst gewijzigd door Pepe op 07 aug 2007 11:48, 1 keer totaal gewijzigd.
Bankaby Bed & Breakfast
Paul-Peter Schmidt
+46 (0)144-21140
Afbeelding
http://www.bankaby.se" onclick="window.open(this.href);return false;

Ernst
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 1334
Lid geworden op: 14 jun 2001 02:00
Land: Zweden
Locatie: Östergötland,Zweden

Bericht door Ernst » 07 aug 2007 11:17

Hej Femke,

Leuk verslag, altijd leuk om ervaringen te lezen.
Mooi dat het een leuke vakantie is geweest.

/Ernst
Av allt man kan tro på, varför inte sig själv

Bertje
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 3960
Lid geworden op: 22 jun 2004 19:05
Locatie: Bleiswijk en Älmhult
Contacteer:

Bericht door Bertje » 07 aug 2007 12:43

Leuk vakantieverslag Femke. Van de bootreis Stockholm naar Helsinki hebben wij indertijd ook zo genoten. En wat de elanden betreft, die hebben "we" zelfs in Småland hoor. :D
http://www.topking.nl" onclick="window.open(this.href);return false;

femke
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 140
Lid geworden op: 12 okt 2005 21:02
Locatie: lelystad

Bericht door femke » 07 aug 2007 16:18

Hej allemaal!

Bedankt voor de leuke reacties op mijn stuk(je) over onze vakantie.
Was nog vergeten te melden dat wij voor Gotheborg op de terugreis nog kleine pech kregen met onze auto; de ophangbeugel van onze uitlaat had het begeven en de uitlaat hing een flink stuk naar beneden; wij op een P-plaats gestopt en een Zweed aangesproken die daar ook stond; hij wijsde ons erop dat we net langs een klein industrieterreintje waren gereden met een heleboel dealers en daar was ook een Opel garage, dus zijn wij daar naartoe gereden voorzichtig, voorzover dat op de snelweg kan, en toen wij daar aankwamen waren de mensen van de garage heel bereidwillig om ons te helpen en in een tijdsbestek van 20 minuten was alles weer klaar; een nieuwe beugel erom en dat voor omgerekend zo,n 30 euro dus wij waren dolblij dat wij nog op tijd de boot konden halen naar Kiel. Alle hulde voor deze Zweedse garage,hoor! Ik denk dat als we de ANWB in Nederland hadden gebeld het allemaal veel langer geduurd zou hebben dus ben ik achteraf blij dat we voor deze optie hebben gekozen. En het mooie van dit alles is nog dat wij een aanvullende buitenlandhulp hadden afgesloten bij de ANWB maar de papieren daarvan (stom,stom) thuis hadden laten liggen. Hoe dom kun je wezen,he! :oops:

Groetjes hoor!
Femke,Lelystad.
dromen hebben houdt de mens op de been;
ik droom niet alleen in de nacht maar ook overdag van een vakantiehuisje in Zweden.

Marit
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 224
Lid geworden op: 27 feb 2005 19:04
Locatie: Waddinxveen
Contacteer:

Bericht door Marit » 07 aug 2007 19:02

Een leuk verslag!
Wij waren na onze eerste Zweden-reis vorig jaar ook totaal verkocht, maar dat is niet zo gek met zo'n fantasisch land :D

Mochten de foto's die je gemaakt hebt digitaal zijn, dan mag je er best een paar hier op het forum neerzetten hoor :roll: (en dan vooral van de trip door de Archipel van Stockholm) :D
Ik ben gek op foto's! En met mij waarschijnlijk vele anderen hier!
Groetjes, Marit

femke
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 140
Lid geworden op: 12 okt 2005 21:02
Locatie: lelystad

Bericht door femke » 08 aug 2007 10:40

@ Leo; een huurauto was bij ons geen optie geweest want we waren op weg naar Gotheborg om de boot naar Kiel te halen en dan weer naar huis rijden. Het lijkt mij niet dat je dan een huurauto vanuit Zweden mee naar Nederland krijgt? Ik zou het zo niet weten, eigenlijk. In ieder geval schijnen wij altijd op vakantie iets te moeten krijgen met de auto, het lijkt wel of de duvel er mee speelt! Vorig jaar een lekke band in Belgie en het jaar daarvoor in Frankrijk ook een lekke band, op de snelweg nog wel. Achteraf moeten we er altijd om lachen maar op het moment dat zulke dingen gebeuren moet ik wel even tot 10 tellen,haha. :evil:

@ Marit; we hebben inderdaad hele mooie foto,s gemaakt van de archipel van Stockholm en ik zal aan Pieter vragen of hij er een aantal hier wil plaatsen als het hem lukt.
dromen hebben houdt de mens op de been;
ik droom niet alleen in de nacht maar ook overdag van een vakantiehuisje in Zweden.

Marit
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 224
Lid geworden op: 27 feb 2005 19:04
Locatie: Waddinxveen
Contacteer:

Bericht door Marit » 08 aug 2007 16:37

femke schreef:
@ Marit; we hebben inderdaad hele mooie foto,s gemaakt van de archipel van Stockholm en ik zal aan Pieter vragen of hij er een aantal hier wil plaatsen als het hem lukt.
:D Leuk, ik kijk er naar uit!
Groetjes, Marit

femke
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 140
Lid geworden op: 12 okt 2005 21:02
Locatie: lelystad

Bericht door femke » 11 aug 2007 23:13

Hallo allemaal!

Voor de liefhebbers hebben we op de volgende link onze foto's geplaatst van onze vakantie in Zeden en Finland. Het is nog niet helemaal magnifiek; er moet nog wat aan gesleuteld worden maar in ieder geval is het nu voor jullie te bekijken. Veel plezier ermee. Hier is de site-adres:

www.pieter-nieuwkerk.spaces.live.com

Groetjes,hoor!
Femke,Lelystad. : :lol:
dromen hebben houdt de mens op de been;
ik droom niet alleen in de nacht maar ook overdag van een vakantiehuisje in Zweden.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten