Mijn zomervakantie 2002.

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
Plaats reactie
Rudolf
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 164
Lid geworden op: 19 feb 2002 01:00
Locatie: älvdalen kommun/Ulensaker kommun(N)/Hampshire(GB)
Contacteer:

Bericht door Rudolf » 14 okt 2002 14:26

Hejsan.
Na het lezen van al de leuke vakantieverhalen zal ik proberen ook mijn verhaal op papier te zetten en hoop ik dat jullie er net zoveel plezier aan beleven als dat ik heb met het lezen van de verhalen van anderen,al kan er taal-technisch wel eens wat mis zijn(kan natuurlijk ook niet anders bij een nederlander die woont in Frankrijk maar verslaaft is aan Scandinavie).

Het begon allemaal op donderdag 15 Aug,een feestdag,assomption,hier in Frankrijk en daardaar geen vrachtverkeer op de weg.
In de ochtend het zijspan(BMW K1100RS/EML speed2000 voor de kenners) opgeladen.Om op alle weertypen voorbereid te zijn alles dubbel meegenomen,2 tenten(katoen en polyester),paraplui,Hartmann tuinstoel kookspullen en natuurlijk een zomer en winter garderobe.
Eerste stuk van de reis is naar de kop van Noord-Holland naar mijn ouders.Dit traject over tolweg en snelweg al verschillende malen gereden en het blijft saai.Gelukkig tegen de gewoonte in,in Nederland geen files gehad.
Vrijdag bijgepraat bij mijn ouders en de laatste inkopen gedaan,camping-boter nog steeds niet gevonden bij mij in de buurt.
Zaterdag 17 aug aan de trip naar het noorden begonnen.Om 09.00 uur weg gereden over de afsluitdijk en Groningen.Gelukkig mooi weer,later op de dag zelfs te warm.Kom net te laat bij Hamburg wat het gevolg heeft dat het loeidruk is.Met het zijspan natuurlijk wat moeilijk om tussen de file door te rijden dus net als iedereen netjes in de rij(moeilijk hoor!!!).Onderweg in de file ingehaald door een ongelukkig rijdende chopper met een stuur van 2 meter breed.5 Km verder een hoop lawaai en rookwolken,chopper heeft een stuur van ongeveer de helft van de oorspronkelijke breedte en de berijder speelt voor Paus (kust het asfalt).Gelukkig zijn er al genoeg mensen ter assistentie en ga ik maar niet in de weg lopen met mijn minimale medische kennis.
Om ongeveer 17.00 eindelijk in Puttgarden.Na het betalen van DK 195 mag ik aansluiten in de rij voor de motorfietsen.We mogen als eerste op het volgende schip.Op de boot even wat gegeten,dat zal er verder ook niet echt meer van komen,wil vanavond nog in Helsingborg zijn.
Net voor Kopenhagen nog een keer getankt met de kronen die ik nog over had van 5 jaar geleden.Jammer dat ik nog verder daa wilden,anders was ik nog even door Kopenhagen gereden en langs de kustweg van Kopenhagen naar Helsingoer gereden.In 97 3 maanden in Kopenhagen gewoont en de kustweg was een favoriet ritje.
De overtocht naar Helsingborg was snel en heel rustig.Uit de ANWB campinggids een camping gevonden in Hoganas,camping Lerberget.Het is al donker als ik aankom en kan dus niet zien dat het langs het strand ligt.De receptie is al gesloten en volgens de berichten kan ik mijn tent gewoon ergens opzetten en de volgende ochtend aanmelden.Niet gemakkelijk trouwens een tent opzetten in een donker dennebos.'s Avonds begonnen aan een van de 17 meegebrachte boeken en daarna slapen na een vermoeiende dag.
Zondag 18 aug eerst ontbeten met de fourage uit nederland.Daarna de tent opgeruimd.Bij het verlaten van de camping aangemeld,betaald en afgemeld.Omdat ik ook vandaag een behoorlijke afstand wil afleggen blijf ik op de grotere wegen.Het eerste stukje van de route loopt over de alvertrouwde E6 tot na Halmstad.Daarna de 26 totaan Gislaved.Onderweg getankt en wat inkopen voor de lunch gedaan.
Vervolgens de 27 totaan Boras en verder de 42 naar Vargarda.Onderweg langs de kant van de weg een heerlijke zweedse boterham gegeten.
Na Vargarda de E20 naar het noorden totaan Mariestad.Omdat ik in de buurt van Filipstad uit wil komen zoveel mogelijk een rechte lijn gereden via weg 64 naar Filipstad.Ook vandaag allen maar in de zon gereden en in de middag was het eigenlijk weer te warm(zeikerd!!!).
Mij tent opgezet op camping Munkeberg aan de rand van de stad.Een mooi plaatsje uitgezocht met uitzicht over het meer,en mooi beschut tegen de volle zon tussen de naaldbomen.
Laat in de middag even door filipstad gelopen en bij het toeristenburo langs geweest voor wat folders.Ook de Konsum bezocht voor de fourage.
Dit verhaal gaat verder in een volgende topic.

Rudolf
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 164
Lid geworden op: 19 feb 2002 01:00
Locatie: älvdalen kommun/Ulensaker kommun(N)/Hampshire(GB)
Contacteer:

Bericht door Rudolf » 15 okt 2002 05:58

Bonjour.
Deze hitte is met leren pak aan,handschoenen.laarzen en helm op.Zonder dat alles was de +/_ 25 graden een stuk aangenamer en zeker niet TE warm.Maar het feit blijft dat ik eerder last heb van een te hoge temperatuur dan een lage temperatuur,vandaar dus ook het motorrijden in de winter in Zweden/Noorwegen.
Rudolf.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 7 gasten