Mij zomervakantie 2002 deel 4

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
Plaats reactie
Rudolf
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 164
Lid geworden op: 19 feb 2002 01:00
Locatie: älvdalen kommun/Ulensaker kommun(N)/Hampshire(GB)
Contacteer:

Bericht door Rudolf » 14 okt 2002 17:53

Hejsan.
Maandag 26 aug al vroeg op om vooral maar niet te laat te zijn voor de bergingsdienst.Na het ontbijt gekeken wat ik de volgende dagen zeker nodig heb en wat ik in het zijspan laat en ik eventueel niet meer nodig heb.Het franse bier haal ik er dus maar uit.Daarna gaan lezen en wachten op wat niet zou komen.Rond het middaguur de berging gebeld en te horen gekregen dat ze geen afspraak met me gemaakt hebben en dat ze geen tijd hebben om me te komen halen.Enkele beleefde krachttermen gebruikt om de weledele heer aan de adere kant van de lijn te laten weten wat ik van zijn organistatie dacht.Later komt alles toch redelijk goed met de afspraak dat ze me om 13.00 komen halen.Toch de alarmcentrale nog maar een keer gebelt om druk op de ketel te houden.
Zowaar,de afgesproken tijd komt er een bergingswagen de camping oprijden die ook nog voor mij komt.De brommer snel opgeladen en naar Uppsala gereden.De chauffeur zag kans om met een hand mobiel te bellen(niet handsfree) en met de andere hand de politie te groeten.Na een opmerking van mij verklaarde hij dat het niet verboden is in Zweden om mobiel te bellen in de auto.
Bij JHAM motorservice de motor uitgeladen en uitgelegd aan de chef werkplaats wat er loos is.Papieren in order gemaakt van het bergingsbedrijf dat de ANWB het kan betalen(dekking door IRK).Gelukkig staat er buiten een BMW van het zelfde type als die van mij ,van de politie voor onderhoud.Dit schept toch wat meer vertrouwen.De goede man belooft zijn best te doen en ik ga na het uitwisselen van telefoonnummers lopend naar de stad.Na een stevige tippel van een uur besluit ik een hapje te gaan eten.Zit ik net aan tafel,gaat de mobiel.Het is JHAM dat ik mijn motor kan komen ophalen,hij doet het weer!
Weer een stevige tippel terug dus en onderweg de 800 kronen gepint voor de rekening(had al te horen gekregen dat ik alleen cash kon betalen).Er bleek een stekker op de inspuitcomputer smerig geweest te zijn.Deze had ik zelf ook al een keer los gehad op de camping maar dat had geen resultaat gehad.
Door het vele starten zat er volgens JHAM ook benzine in de olie en waren de bougies vet.Deze onderdelen verwisselt en op de rekening gezet.Voor mij niet echt nodig maar ik was blij als een klein kind dat de brommer het weer deed.Op verzoek een testrit gereden en na 150 km deed ie het nog steeds.
Bij terugkomst op de camping een broodmaaltijd gemaakt en de spullen uit de tent weer ingepakt in het zijspan.'s Avonds een extra biertje gedronken en boek 9(?) uitgelezen.
Dinsdag 27 aug tijd voor de zaterdag net niet begonnen rit door de omgeving.De temperatuur is nog altijd hoog maar het is wat meer bewolkt.Ben over weg 288 naar het noorden gereden naar de kust.Kom terecht in het plaatsje Osthammar.In de plaatselijke supermarkt inkopen gedaan en daarna op zoek naar een pinautomaat.Na het pinnen het dorp doorgelopen,niet groot maar heel gezellig. Op een terasje bij de konditorei koffie met gedronken/gegeten in de teruggekeerde zon.Daarna verder gereden over een schiereiland voor de kust waar ook het plaatsje Oregrund op ligt.Daarna via verschillende weggetjes en stops terug gereden naar de camping.
Aldaar de door de zon opgedroogde katoenen tent ingepakt en de polyester tent opgezet.Ze zullen op de camping wel gedacht hebben,maar ik had een droog ingepakte tent en van het polyester tentje kan je gemakkelijk het condenswater afschudden in de morgen.
Ik wilde eigenlijk nog een dag in Stockholm doorbrengen maar omdat ik op vrijdag in Duitsland wil zijn in het Sauerland voor het grootste internationale zijspantreffen van Europa sla ik dat nu over en ga ik dat later nog een keer inhalen met een citytrip of iets dergelijks.'s Nachts,tik,tik.tik op het tentdoek.De enige regenduppels die ik gehad heb.Voor de ochtend hielt het al weer op.
Woensdag 28 aug begint de reis richting het zuiden.Vanaf Uppsala rij ik via weg 55 naar het zuiden naar Norrkoping.Daar een lekkere pizza naar binnen gewerkt voor de lunch.Als ik bijna wegga komen er nog 3 nederlanders op de motor aanrijden.Even een sociaal praatje gemaakt en daarna verder gereden over de E22. Bij Oskarshamn rechtsaf gegaan ,weg 23 op richting Vaxjo.In Vaxjo op Evedals camping gestaan.Dit is een camping die niet erg zweeds aandoet,alles is strak georganiseerd.De plekken genummerd en afgebakend en je krijgt bij de receptie precies te horen waar je moet gaan staan.Voor de rest ziet alles er goed uit.'s Avonds een leuk gesprek gehad met een zweed over motorfietsen in engels wat wel erg zweeds klonk.Op tijd in het mandje om de volgende dag weer fris te zijn voor het volgende deel van de rit.
Donderdag 29 aug weer verder naar het zuiden.Weg 23 van de vorige dag blijven volgen naar Hassleholm.Een paar leuke plekken tegen gekomen,maar helaas geen tijd om te stoppen,volgende keer beter.Aan het eind van weg 23 weer de E22 op naar Malmo.Dit keer de nieuwe brug over.Het is rustig en ik heb mooi uitzicht.Aan de deense kant langs het vliegveld waar ik 3 maanden gwerkt heb en de weg gevolgt richting Rodbyhaven.De boottocht was zeer stil(de boot was lang niet vol) en ik had geluk dat ik precies op de vertrektijd nog mee kon.Geen wachttijd dus.Daarna doorgereden oost van Hamburg,richting Lunenburg.Het was nog moeilijk een camping te vinden in het door overstromingen getijsterde Elbe-gebied.Voor het slapen gaan natuurlijk in de stube nog een jagersnitzel met frieten gegeten.
Vrijdag 30 aug binnendoor naar Hatzfeld-Reddinghausen gereden bij Winterberg.Dit is de plaats die dit jaar verkozen was voor het houden van het grootste zijspan treffen van Europa.Er waren dit jaar 1350 zijspan combinaties!!!
Hier beeindig ik ook het verslag van mijn Zwedenreis.Dit jaar niet zoveel op de brommer gezeten(5 jaar geleden een tourtje noordkaap/Finland in 6 weken 13.500km) en voor de eerste keer niet zelf op te lossen pech gehad.Toch ga ik eind jan 2003 weer voor 2 weken naar zweden voor de Alg-rally in de omgeving van Idre( http://www.alg-rally.com voor foto's).Ook ligt het in de planning om waarschijnlijk dec naar Stockholm te gaan.
Hopelijk hebben jullie plezier met het lezen en zet het anderen aan om ook een reisverslag te publiceren.
Met vriendelijke (zwebber) groeten,
Rudolf

hajeem
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 645
Lid geworden op: 05 jun 2002 02:00
Locatie: halland

Bericht door hajeem » 15 okt 2002 01:26

Hej Rodolf,
Leuke verhalen. Vooral dat beeldende stukje over die motorrijder (ben zelf ook motorrijder - Honda Transalp) kon ik wel waarderen. Ik zag hem helemaal liggen. Ik woon dicht bij een motorclub en zie regelmatig een rijder met een dergelijk stuur voorbij komen en krijg al kramp in de armen als ik naar hem kijk!! Je Nederlands is overigens (Nog?) verrassend goed.

frodo
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 425
Lid geworden op: 28 dec 2001 01:00
Locatie: Hoorn / Lysekil
Contacteer:

Bericht door frodo » 15 okt 2002 01:41

leuke verhalen rudolf, lekker relaxed geschreven, ik vond het prachtig om te lezen, heb je/komen er nog foto's??

Erna
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 152
Lid geworden op: 30 okt 2001 01:00
Locatie: castricum

Bericht door Erna » 15 okt 2002 04:46

Geweldig, Het "born to be wild" gevoel komt helemaal boven. Jammer van de motorproblemen, gelukkig viel het mankement mee. Nu de fotoos nog?

Hendrik
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 128
Lid geworden op: 20 jun 2002 02:00
Locatie: Apeldoorn

Bericht door Hendrik » 15 okt 2002 04:48

Leuk om te lezen. Had het gevoel dat ik er bij was.

Rudolf
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 164
Lid geworden op: 19 feb 2002 01:00
Locatie: älvdalen kommun/Ulensaker kommun(N)/Hampshire(GB)
Contacteer:

Bericht door Rudolf » 15 okt 2002 05:53

Helaas niet veel foto's gemaakt.Op http://www.alg-rally.com wel foto's van afgelopen winter te zien in de gallery.
In gallery 1 foto 2 is een foto van de berijder (moi) te zien ,en oa op foto's 3-17-18 mijn rode brommer.
Veel plezier met kijken.
Rudolf.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten