Tip voor camping in het zuiden

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
Plaats reactie
napauleon

Tip voor camping in het zuiden

Bericht door napauleon » 28 mei 2017 13:45

We gaan aankomende zomer voor het eerst naar Zweden met onze kinderen (1 en 4 jaar). We hebben de boot naat Göteborg al geboekt en vervolgens gaan we door naar camping Tiveden http://www.campingtiveden.se/. Daar zullen we iets meer dan een week blijven. Voor de overige 1,5 week zoeken we nog een camping die enigzins in de buurt van Göteborg is, zodat we niet aan het einde van de vakantie nog een hele dag in de auto zitten voordat we bij de boot komen. Voor ons is van belang dat de kinderen zich weten te vermaken met andere kinderen, kunnen ravotten in een meertje en eventueel een speeltuin.

Tot nu toe hebben we deze campings gevonden:
Spilhammars http://www.spilhammarscamping.com Leuke indeling van plekken. Niet alles op een rijtje. Ik heb echter gelezen dat dit voor een groot deel als uitvalsbasis voor het Pippi Langkous park wordt gebruikt. Niet heel fijn voor de kinderen om vriendjes te maken denk ik dan.
Pinnarp http://campingostergotland.com/nl/ Ziet er uit als een gezellige camping die wel voldoet, maar de stroomplekken zien er weinig sfeervol uit. Ik hou er niet van om met onze tent tussen (lelijke) witte caravans en campers te staan. Onze tent lijkt te groot voor het tentenveld.

We zijn op zoek naar suggesties die een beetje lijken op bovenstaande campings. Rond de 100 plekken zou denk ik wel de max zijn qua grootte van de camping voor ons.
Ik ben benieuwd of jullie nog leuke suggesties hebben!

Groet,
Paul

Simon
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 1443
Lid geworden op: 16 mar 2005 18:14
Locatie: Eda kommun

Re: Tip voor camping in het zuiden

Bericht door Simon » 28 mei 2017 14:30

Er zijn ook campings met Zweedse eigenaren, kom je ook niet zoveel nederlanders tegen :wink:
Man kan missa en massa på en mässa.

napauleon

Re: Tip voor camping in het zuiden

Bericht door napauleon » 28 mei 2017 14:33

Simon schreef:Er zijn ook campings met Zweedse eigenaren, kom je ook niet zoveel nederlanders tegen :wink:
Het is meer een toevalligheid dat deze campings Nederlandse eigenaren hebben. Het zou wel leuk zijn om niet enkel Nederlanders op de camping te hebben, maar we storen ons er ook niet aan.

solvik
Hoogleraar Zwedologie
Hoogleraar Zwedologie
Berichten: 2569
Lid geworden op: 15 nov 2008 23:26

Re: Tip voor camping in het zuiden

Bericht door solvik » 28 mei 2017 14:39

Hej Paul, wij zijn op beide campings geweest en als je wil kiezen tussen deze twee zou ik voor Spilhammarscamping kiezen.
De camping in Kisa is mooi, aardige Nederlandse beheerders maar ik vond de andere camping meer afwisselend. Je kan daar makkelijker een plek tussen de bomen kiezen.
Spilhammarscamping ligt gewoon net ver genoeg van Vimmersby/ Pippi Langkous pretpark. Je gaat daar ook niet elke dag naar toe. Bullerbyn ligt ook in de buurt, maar ook daar, je hoeft er niet naar toe....op en om de camping is genoeg natuur en water. Er zijn daar wel slangen, maar meest de soort die ongevaarlijk is. Als je gaat wandelen in de buurt wel dichte schoenen aan, geen slippers. Wij vonden de omgeving daar, je loopt zo het bos in, prachtig. We stonden boven, aan het meer. Er was toen een Nederlandse beheerder.

Update: is dit misschien iets voor jullie? http://osterskog.se" ;; (Hoks Naturcamping) iets onderJönköping.

peet

Re: Tip voor camping in het zuiden

Bericht door peet » 04 jun 2017 19:51

Misschien iets te noordelijk maar wel op rijafstand van de boot.
http://www.grasmarksgarden.com/NL_index.html" ;; of https://www.nya-skogsgarden.com/" ;;

martinevn

Re: Tip voor camping in het zuiden

Bericht door martinevn » 14 jun 2017 20:01

Onze eerste camping op onze eerste vakantie in Zweden was spillhammars en wij hebben daar geen spijt van gehad. Het is een leuke camping en onze kinderen (wel wat ouder destijds 10 en 7) hadden leuk contact met genoeg Nederlandse kinderen. Ik vond het een hele fijne camping op een hele mooie plek.

friejoo

Re: Tip voor camping in het zuiden

Bericht door friejoo » 16 jun 2017 12:14

Wij hebben zowel op Spillhammercamping als op Gräsmarksgården gestaan. Zijn beiden prima campings, met genoeg mogelijkheden. Gräsmarksgården is misschien wel iets rustiger. Is wel aan te raden om in beide gevallen van te voren te bespreken. op beide campings waren ook andere nationaliteiten aanwezig.
Op de Tiveden camping is het aan te raden om te vragen naar een plekje op het middelste veld. Dan kun je vanaf je plek je kinderen in de gaten houden op het speelveldje, wat midden op dit veld ligt. We hebben hier een keer met onze kinderen en kleinkinderen gestaan, begin augustus.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten