Vlotvaren op de Klarälven week 28

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
Plaats reactie
offline
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 179
Lid geworden op: 12 feb 2009 22:12
Locatie: Gränum

Vlotvaren op de Klarälven week 28

Bericht door offline » 24 jun 2017 12:11

Hoi, mijn zus met fam. gaat vlotvaren op de Klarälven week 28 of 29(weet niet precies welke week). Is er iemand die weet hoe het waterniveau daar is. Wanneer ik nl zo links en rechts de berichten lees is er een groot gebrek aan water in Zweden en staan de meren beneden hun normale peil. Dat zou dan moeten betekenen dat er ook weinig door de rivieren stroomt.

Marco

Bassiehof

Re: Vlotvaren op de Klarälven week 28

Bericht door Bassiehof » 24 jun 2017 15:42

Hier http://karlstad.se/Miljo-och-Energi/sjo ... tennivaer/" ;; staat dat het nivo laag is, maar niet het laagste ooit. In 1956 hadden ze tijdens de industriële revolutie vlotvaren al jaren geleden afgeleerd, dus wat een laag nivo betekend voor jullie verkansie is onduidelijk.

lute
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 306
Lid geworden op: 12 feb 2003 01:00
Locatie: Oudwoude/Likenas

Re: Vlotvaren op de Klarälven week 28

Bericht door lute » 25 jun 2017 14:07

klarälven is op dit moment vol. Waterstand wordt geregeld door waterkracht centrales. Eerste traject Holjes - Eskarad, dan Eskarad- Karlstad ten slotte Karlstad- Vanern meer. Om de beurt leeg en weer vol laten lopen per traject. Altijd voldoende water voor vlotvaren.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten