Herfstvakantie IV

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
Plaats reactie
Jan Draaijer
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 388
Lid geworden op: 31 mar 2000 02:00
Locatie: Aalten

Bericht door Jan Draaijer » 04 nov 2002 18:48

Dinsdag 22 oktober 2002
Vannacht merkte ik al dat de stroom weer was uitgevallen. Inderdaad, geen stroom bij het opstaan, dus geen douche. Weer werken met pannetjes warm water op de petroleumkachel.
Gisteravond was verschillende keren een ploeg van Sydkraft aan de slag geweest bij de schuur van het huis schuin tegenover ons. Dat had steeds geholpen, waardoor ik steeds een dankbare duim kon opsteken. Nu is het dus weer fout.
Het dooit flink, we zien de herfstkleuren weer terugkomen.
Na de koffie naar Växjö. Eerst even in Öljehult zelf gekeken. We wisten dat het een dorp is, maar waren er nooit geweest. Het dorp is niet veel meer dan twee straten; aan een ervan staat "ons" huis.
Onderweg naar Växjö naar Inglingehöj geweest, het Vikinggraf bij Ingelstad. Koud en nat. Verder naar Växjö. Natuurlijk even naar de Dom, een van de mooiste kerken die ik ken. Er was een nieuw altaarstuk geplaatst. Het was van glas, aardewerk en metaal. Heel mooi, maar ik vond het te ver naar voren staan, te dicht op het altaar, bijna te opdringerig.
Na de Dom naar het Smålands Museum. Een groot deel van de bostentoonstelling werd vervangen en was dus gesloten. Jammer.
Na het museum de stad in. Ik had een CD-bestelling voor een paar koorleden. En verder zocht ik iets van Riltons Vänner, maar die groep was nergens bekend.
Terug thuis bleek er weer stroom te zijn. Net toen we iets wilden gaan koken kwam Vivi met een schaal groentensoep. Soms is de gastvrijheid een beetje veel. We zitten hier al praktisch voor niks. Hoe moet je daar iets tegenover stellen?
Vanavond nog even naar Börjes geweest om wat lekkere dingen mee te nemen voor thuis. We hebben geen idee of we morgen nog gaan wandelen, geen idee of we de traptreden nog klaar krijgen, geen idee of we nog naar Kerstin gaan. We zien wel.

somsen13
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 178
Lid geworden op: 29 mar 2001 02:00
Locatie: Hengelo, Ned. , veel Munkfors

Bericht door somsen13 » 05 nov 2002 10:26

Maak je niet druk, Jan, je hoeft pas maan-dag weer te werken...

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 gasten