Herfstvakantie 2002 VII

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
Plaats reactie
Jan Draaijer
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 388
Lid geworden op: 31 mar 2000 02:00
Locatie: Aalten

Bericht door Jan Draaijer » 10 nov 2002 14:26

Vrijdag 25 oktober 2002

Het plan was om om half acht te vertrekken. Het werd tien over acht. Afscheid genomen van Vivi en Lars-Olaf. Het had iets gevroren, dus voorzichtig rijden. Binnendoor via Belganet naar Trensum.
Het weer was redelijk. Bij Lund op een parkeerplaats koffie gedronken. Koud en winderig.
Op de brug was een windwaarschuwing. Vlot door Denemarken heen. Flinke wind in de haven van Rødbyhavn. Om kwart voor 1 over en om half 2 afrijden. Net aan het begin van de snelweg iets gegeten. Om half 3 verder. Bij Hamburg druk, maar geen echte problemen. Bij Bremen werd het weer menens. Tot afslag Delmenhorst was het langzaam rijden. Daarna schoot het eventjes op. Maar toen kwamen de wegwerkzaamheden. Kruipen. Het begon te regenen. We hoorden op de radio dat er vanuit Nederland slecht weer zou komen met "Orkanbeuen". De A30 van Osnabrück naar Hengelo werd een rotklus met wind, regen en opbrekingen. Behalve dat waren we ook moe geworden van de reis.
Het ging steeds harder regenen en het zicht werd steeds slechter. Voor mijn gevoel was ik Hester en Rudy kwijtgeraakt. Een paar kilometer voorbij de grens in Nederland is een tankstation waar we altijd gas tanken. Hester stond ineens achter ons. Ze hielden het goed vol, ondanks de toch geringe ervaring met dit soort reizen, hoewel...die kinderen van ons zijn toch wel wat gewend.
Na het tanken verder. We kwamen in de hevigste regen van die dag. Wegbelijning bestond niet meer, de ruitenwissers konden het niet aan, veel wind. Richting Achterhoek werd het rustiger.
Om 21.00 u. thuis. Een vreemde vakantie, maar fantastisch om weer even in Zweden terug te zijn geweest.

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Jan Draaijer op 10-11-2002 21:28 ]</font>

Jan Draaijer
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 388
Lid geworden op: 31 mar 2000 02:00
Locatie: Aalten

Bericht door Jan Draaijer » 11 nov 2002 17:52

Ach Leo,
Weet je, zo'n verslag insturen is ook een beetje zelfkieteling, als dat woord al bestaat. Je laat anderen meedelen in jouw eigen ervaringen en het is maar de vraag of men daar op zit te wachten. Aan de andere kant is het wel zo, en dat leert de ervaring, dat je soms door een reiservaring van een ander geraakt kunt worden doordat je iets dergelijks hebt meegemaakt.
Wat die voorzieningen betreft hoef je met ons geen medelijden te hebben hoor. We hebben in Noorwegen in de nachtvorst met een bedplassend kind op de Hardangervida gekampeerd. Voor het kind was het misschien het ergst, maar hij is er toch groot van geworden en wij hebben geleerd dat je veel kunt verdragen. Zweden blijft een "uitdaging", zelfs al liggen de voorzieningen voor je klaar. Voorlopig blijft het bij nagenieten, want er moet een heleboel aan het huis gebeuren, om te beginnen natuurlijk de traptreden. Dat wordt prachtig. Verder moet er nog veel afwerkwerk gebeuren. De Kerst zijn we hier, maar de zomervakantie kan niet anders dan Zweden worden. Een soort goedmakertje is dat ik met mijn koor een aantal Zweedse kerstliederen zing op onze Adventsconcerten. Dat gaat er in als koek, en ze zijn ook prachtig.
Jan

Martin
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 333
Lid geworden op: 28 sep 2001 02:00
Locatie: Dordrecht NL, Kville SE

Bericht door Martin » 12 nov 2002 11:42

Reken maar dat men zit te wachten op ervaringen van anderen. En zeker als men deze op een leuke manier weet weer te geven.
Bedankt voor deze onderhoudende reisbundel Jan!

edsmits

Bericht door edsmits » 12 nov 2002 13:41

Prachtig verslag Jan. Met genoegen gelezen. Heel anders van sfeer dan in de zomer. Ook heel anders doordat jij daar min of meer ook "thuis" komt. Misschien heb je ook nog wat foto's om het verhaal te completeren?
Groetjes,
Ed.

hajeem
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 645
Lid geworden op: 05 jun 2002 02:00
Locatie: halland

Bericht door hajeem » 12 nov 2002 14:48

Hej Jan,
Wat ik vooral leuk aan je verhalen vind is de zelfspot en het vermoeden dat achter iedere donkere wolk toch een zonnetje verborgen zit. Dat zijn toch de eigenschappen die je door tegenslagen heen helpen. Wat die orkaanbuien betreft: wij zaten toen in Ouddorp de schuttingen van mijn zwager te beschermen. Het gewicht van twee volwassenen kon niet voorkomen dat de spijlen van de schuttingen als een raketje de lucht in vlogen. Ik kan me dus goed voorstellen hoe dat op de weg terug heeft aangevoeld. Ik vind de terugweg zondermeer langer duren dan de heenweg.

Jan Draaijer
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 388
Lid geworden op: 31 mar 2000 02:00
Locatie: Aalten

Bericht door Jan Draaijer » 13 nov 2002 08:53

Ed,
Ik heb nog steeds geen scanner, dus ik kan ook geen foto's sturen. Ja, er schijnt een andere mogelijkheid te zijn, maar dat gaat me wwarschijnlijk als digibeet de pet te boven. Misschien dat iemand me dat kan uitleggen?
Leuk om de reacties van iedereen te lezen. Het blijft dan niet bij zelfkietelen alleen.
En Hajeem, je hebt gelijk: zonder zelfspot wordt het leven inderdaad erg serieus.

edsmits

Bericht door edsmits » 13 nov 2002 09:05

Jan ik weet niet wat je bedoeld met andere mogelijkheid dan scannen (behalve dan natuurlijk digitaal fotograferen). Ik kan overigens wel wat foto's voor je inscannen en bij je verhaaltje plaatsen als je dat wilt.

Erik Nugteren
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 560
Lid geworden op: 06 mar 2000 01:00
Land: Nederland
Locatie: Barendrecht, soms Munkfors
Contacteer:

Bericht door Erik Nugteren » 13 nov 2002 09:26

Hoi Jan,

Ik heb steeds je verhalen gevolgd. Heerlijk om te lezen over Zweden. Wij waren deze herfstvakantie ook in Zweden. Sneeuw hebben we ook gehad. De terugreis klinkt heel herkenbaar. Bij de grens, de poort van Groningen konden we niet eens met goed fatsoen de auto uitkomen.
Als je weer die richting uitgaat, hoop ik dat we weer van je verhalen mogen genieten.

Angélique

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast