zomer 2001 deel 1

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
Plaats reactie
rudi
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 222
Lid geworden op: 30 jul 2001 02:00
Locatie: Amersfoort, nederland

Bericht door rudi » 07 okt 2001 11:18

ok hier komt het eerste stuk van ons reisverhaal. ik weet even niet hoe ik mijn zweedse letters er in moet zetten. dus excuses.

even een introductie: ons = frits( jongetje)31 jaar, natuurliefhebber en nog nooit in het noorden geweest. + rudi( meisje) 28 jaar en als kind al 4 keer in zweden geweest.frits is sind 1 jaar horecaondernemer en na eeb hectisch jaar toe aan vakantie. voor mezelf was het tien jaar geleden voor het laatst dat ik weggeweest was dus ik kon het ook wel gebruiken.
dus een camper gehuurd en vertrekken maar !

dag 1 zondag 8 juli
we kunnen een dag eerder weg! er is dit weekend een festival in amersfoort maar door de regen valt de drukte mee. frits kan dus op zondag al weg. met moeite krijg ik hem wakker en na een discussie over de veiligheid van het fietsenrek vertrekken we ( met fietsen) om 12.00. heuvel af kan de camper 120 km/h. we hebben veel regen onderweg en een aantal wegwerkzaamheden maar rijden om 19.00 de grens met denemarken over.bij Flensburg rechtsaf en een camping in kollund. na het eten langs het Flensburgfjord gelopen. heel vreemd om een zee te ruiken en een meer te zien.

dag 2 maandag 9 juli
we wordenwakker met regen ( en dat zal niet de laatste keer zijn). 's ochtends opstarten zijn we nog niet handig in. en tanken is ook nog spannend. 98 met lood is moeilijk te vinden. dan maar iets anders. het plan was Roskilde. na 3 uur in de file( een ongeluk) toch maar besloten ivm tijd om naar Kopenhagen te rijden. om 17.00 kwamen we aan bij camping Bellahoj. midden in kopenhagen een voetbalveld of 10 groot wat we moesten delen met 6 anderen. op de fiets de stad in. nog even over de fietsen..... het zijn nederlandse-antidiefstal-stadsfietsen. die van frits is paars en die van mij babyblauw geverfd. er keken een paar mensen een beetje vreemd op. het verbaasde ons toch hoeveel er gefietst werd in kopenhagen.
langs tivoli richting nyhavn waar ook een hele mooie foto-expositie in de buitenlucht was. frits heeft sinds drie dagen een nieuw fototoestel ( de luxe) en leest onderweg de hele dag de gebruiksaanwijzing ( gezellig :smile: ).na een wandeling weer op de fiets langs het paleis richting zeemeermin via de vesting terug naar tivoli. de regen kwam met bakken uit de lucht dus eerst maar ergens eten.tivoli is nog net zo leuk als ik het als kind vond! het is jazzweek in kopenhagen dus het was rond het podium al helemaal vol. ik zie een boemeltreintje langskomen met fotografen en beveiligingsmensen er omheen.... dat zal wel de localejazzheld zijn... toch maar even kijken.
is het niemand minder dan Ray Charles !!! de laatste nog-net-niet-dode held van frits die hij nog mooit live had gezien!
wie had dat gedacht!

dag 3 dinsdag 10 juli
naar zweden!over de schitterende nieuwe brug richting Helsingborg. naar " een van de mooiste stukjes zweden" volgens het boekje. en het boekje had gelijk! het vlakke landschap veranderd in groote graniet kliffen. nog bijna de watertank onder de campervanddan gereden op een heuveltje maar dan zijn we er. natuurreservaat Kullaberg bij Molle.frits maakt voor het eerst kennis met de zweedse groene bossen met hun groene bodems. we maken een wandeling van 2 uur over de graniet rotsen, het strand, door het bos langs het moeras via het valkenbroed gebied naar het restaurantje. even lunchen en de camper in want het begint te regenen. we rijden door tot her stopt met regenen. om 22.30 toch maar gestopt in grebbestad. we kiezen de mooiste camping ( saltviks) en gaan bij het water staan. links en rechts afgeronde graniet heuvels. prachtig!


tot deel 2!

somsen13
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 178
Lid geworden op: 29 mar 2001 02:00
Locatie: Hengelo, Ned. , veel Munkfors

Bericht door somsen13 » 09 okt 2001 14:11

Printen,Leo en meenemen naar bed,misschien ?

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten