zomer 2001 deel 2

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
rudi
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 222
Lid geworden op: 30 jul 2001 02:00
Locatie: Amersfoort, nederland

Bericht door rudi » 07 okt 2001 11:50

dag 4 woensdag 11 juli

na een nacht onweer, druppelt het nu. na het ontbijt is het droog en gaan we de rotsen " beklimmen". een heel bijzonder landschap!!
als het begint te regenen gaan we weer terug. regen+graniet=glad !!
we gaan naar Vitlycke om de rotstekeningen te bekijken. erg interessant. de zon begint ook weer te schijnen. hierna gaan we naar Stromstad. we snacken bij de visafslag wat net binnengebrachte garnalen. heerlijk!! later op de avond uit eten in een heel gezellig restaurantjes waar veel noren zaten?!?. frits nam de haringen op drie manieren klaargemaakt en ik de zalm met garnalen met de lekkerste dillesaus ooit!
's nachts hebben we wildgecampeerd. het is 24.00 en schemerig. geweldig!

dag 5 donderdag 12 juli
het regent dus we gaan maar rijden richting noorwegen. we hebben geen plan. we zien de eerste eland in de wei langs de weg. we kunnen dus niet even stoppen. jammer.
we besluiten om richting Jotunheimen te gaan. de natuur wordt steeds mooier en ruiger. bij Heidal er even uit om het staafkerkje te bekijken en de benen te strekken( het regent nog steeds). bij Gjendesheim de camper geparkeerd. mooi uitzicht over de bergen met eeuwige sneeuw en gletjers. het is koud ( 11 c) maar dat geeft niet, het is droog! en wandelkaart gekocht en de berg op! 's avonds naar " de" wildkampeerplaats. er zijn in dit gebied speciaal aangelegde kampeerplaatsjes. daarbuiten is het verboden te kamperen. frits gaat vissen maar vangt niets. om 0.30 is het nog licht! om 04.00 word frits wakker en ziet de zon opkomen. hij stapt met de camera de camper uit. ik lig te rillen in mijn bedje, het is buiten koud! na een uur komt hij als een ijsklompje terug met een vol rolletje.

dag 6 vrijdag de 13de !!!
frits wil de wandeling van 4 uur rond het meertje doen. ik niet. dus hij vertrekt alleen ( met kaart). frits zijn richtingsgevoel is heeeeel slecht. hij verdwaald dus op een twee meter breed pad! ach ja, afslagje gemist?! gelukkig komt hij terecht in een kudde geiten op weg naar huis. de enige bewoner in kilometers is thuis en spreekt goed engels !!! hoeveel geluk kan je hebben?. na 5 uur keert mijn ontdekkingsreiziger terug. hij heeft wel veel vogeltjes gezien...
ik wil frits de mooie fjorden bij helder weer laten zien dus rijden we richting trondheim. frits gaat vandaag voor het eerst rijden. tegen de tijd dat we bij de fjorden zijn zitten we met ons hoofd in de regenwolken en zie je de overkant niet meer. uiteidelijk vinden we een camping in Sunnsdalsora.

dag 7 zaterdag 14 juli
's ochtends komen we erachter dat de camping tussen twee enorme steile berghellingen ligt. daar hadden we gister niets van gezien. ik begin de regen zat te worden. ik bel mijn pa voor het weer bericht en die stuurt ons naar zweden. als kind vond ik roros geweldig dus we gaan richting de kopermijnen. het was 5 c in de mijn. als je dan buiten komt is 11 c heel warm:-).
weer in zweden in Hede een camping gevonden.
een les... een camping op de kaart is niet altijd ook een camping...

tot deel 3!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 6 gasten