zomer 2001 deel 3

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
Plaats reactie
rudi
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 222
Lid geworden op: 30 jul 2001 02:00
Locatie: Amersfoort, nederland

Bericht door rudi » 07 okt 2001 12:19

dag 8 zaterdag 15 juli

het regent niet !!! klapstoeltjes naar buiten, tafeltje naar buiten... en halverwege het ontbijt weer alles naar binnen :sad:. dus lekker een boek lezen. aan het eind van de middag naar de touristinfo. een kaart gekocht van Sanfjallets nationalpark. op 1 van de berghellingen leven zo'n 20 bruine beren. we rijden er alvast heen. bij een moeras staat een mannetjes eland. frits heeft goed de tijd om te kijken voordat ie weg draaft. hij vind ze leuk van lelijkheid. frits wil de tocht nu al maken maar aangezien er geen paden de berg op lopen en we de berg niet zien door de wolken gaan we maar weer terug naar de camper. ondertussen hebik de braille inmijn nek staan van de muggenbeten. op de heen weg hebben we geen woning of mens gezien. alles was 100% stil en ik wist zeker dat ik stemmen hoorde ( verder gaat het nu wel weer goed hoor:-) ) we hebben allebei gedroomd over beren,inbrekers en wolven enzo.

dag 9 maandag 16 juli
om 5.00 ging de wekker. als je een beer wil zien moet je 's ochtens vroeg en 's avonds gaan zieden ze. de zon scheen! en we zagen de berg. heel stil gewandeld over een heel mooi smalpaadje ( het zomerpad) dooreen oerbos met mierenhopen van wel 1 1/2 meter hoog. boven de boomgrens hebben we "geluncht" om 8.30. ik heb er even bij stilgestaan dat mijn collega's aan hun eerste kop koffie van de werkweek begonnen :smile: een erg fijn idee...
frits wilde terug een andere route... er was maar 1 optie, de winterroute! daar is dus een reden voor dat die zo heet.. het was af en toe een riviertje of een moeras. we zijn nat geworden tot onze kuiten maar hebben wel lol gehad. uiteraard zie je daarna geen beer meer. zie sowieso maar eens een beer in zo'n groot bos. het was in iedergeval wel spannend. om 12.00 waren we weer terug bij de camper.
we rijden richting dalarna en vinden een camping in Orsa. zo'n hele grote massa camping. lekker douchen en een handwasje doen. als we er net lekker bij willen gaan zitten...begint het te regenen!
in de boom waar onze waslijn aan vastzit, zit een kramsvogelnest. frits kan vanuit zijn stoel natuurfoto's maken. en we hebben de scandinavisch boonklever gezien die inderdaad anders van kleur is dan de variant die we kennen.

dag 10 dinsdag 17 juli
lekker buiten ontbeten en plannen gemaakt. ik was moe en gaf frits de "opdracht" om een planning te maken. mijn wensen: ik wilde even niet lopen en geen natuur! en of hij vandaag wilde rijden. ik was vrij!
de eerste stop werd Furudal en de 40 grafheuvels ( in een natuurreservaat, de heuvel op lopen:-) ).
de tweede stop werd Norrboda met zijn unieke hembygdsgard met een kompleet dorpje van de 17e t/m de 19e eeuw. heel leuk om te zien hoe de mensen toen leefde. het is de toeristische trekpleister maar we waren er alleen, pas toen we weg reden kwamen de volgende touristen ( nederlanders uiteraard).
het regent ondertussen dus we rijden door naar Boda en eten daar iets. daarna naar de 36 meter hoge watervsl( lopen in een natuurgebied!). hier was het wel druk maar ook erg mooi. en heel veel verschillende bloemen.
we rijden richting Enkoping. in het stuk tussen Enkoping en Harabo( camping) zien we 2 steenarenden, vele reeen, een raaf, 4 kraanvogels en een eland.

tot deel4

elzet
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 172
Lid geworden op: 12 mei 2000 02:00
Locatie: Wondelgem, België

Bericht door elzet » 08 okt 2001 15:09

Bedankt Rudi, heel leuk dat er weer een vervolgverhaal is om te lezen. Ik kijk al uit naar het vierde deel.
En eigenlijk ook bedankt Somsen13, want jouw vraag was blijkbaar voor heel wat mensen een stimulans.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 7 gasten