Camper in Zweden Week 2

Hier kunt u terecht met uw vakantievragen, vakantieverhalen en reiservaringen. Leer van andere Zwedengangers of laat anderen meegenieten of leren van uw ervaringen en belevenissen.

Moderator: Redactie ZwedenWeb

Forumregels
Het plaatsen van nieuwe berichten op het ZwedenWeb forum is niet langer mogelijk. Omdat het forum veel, nog steeds waardevolle, informatie bevat, is het nog steeds mogelijk om oude berichten te lezen.
Let op: Informatie in berichten kan verouderd en/of onjuist zijn. De Zwedenweb website, https://www.zwedenweb.com wordt nog steeds actief onderhouden en daar vind je dan ook up-to-date informatie over Zweden.
Plaats reactie
Jan van Vliet

Bericht door Jan van Vliet » 27 nov 2001 12:39

Zaterdag 4-8-2001

Het heeft vannacht geregend en nu miezert het nog wat. We checken uit om 9 uur en gaan rijden op de bonnefooi. De camping was aardig aan de prijs doch we kregen er ook wat voor. Onderweg passeren we een camping welke gelijk de HC vergeven is van de cowboys, een drukte van belang en gieten van de regen. Even nemen we een kijkje of er wat te beleven is doch we gaan de camper niet eens uit. Dit gaat ons ietwat te ver, verder dus maar weer. We draaien wat rond en zoeken een beetje doch vinden uiteindelijk bij Skutskär een nette camping. Het weer is niet je dat doch het lijkt op te knappen. Na wat rondrijden vinden we een redelijke plek onder de bomen en zetten de wagens neer. Inmiddels is het 15 uur dus tijd voor een drinkje. Later maken we een wandeling over de camping doch ik heb mijn slippers aan en ga niet mee het strand op. Chw en de dames gaan een langere strand/sand wandeling doen waarbij ik van de gelegenheid gebruik maak om de camping te verkennen. Ziet er aardig uit doch zoals alles, het zou met mooi weer beter tonen. De avond brengen we lezend en luierend door in de eigen camper. Moet ook kunnen.


Zondag 05-08-2001

We rijden vandaag naar de kopermijn van Falun. Enkel was ons idee dat deze buiten de stad lag waardoor we op een bepaald moment toch maar weer eens om info zijn gegaan bij de autochtonen. Een stel leuke dames wist niet veel doch een wat ouder gezin kon ons vertellen dat we toch echt in Falun moesten zijn. Dus 20 km terug gereden, voor ons globetrotters peanuts nietwaar. We vinden de “mijn” moeiteloos en zijn precies op het goede tijdstip gearriveerd. Er is mooi tijd voor een lunch en dan op naar de diepte of zo iets. We spreken nu over 14 uur en de zon is heerlijk aan het ploerten, gaan wij 60 meter de grond in, handig hoor. De mijn is heel indrukwekkend om te ervaren, we gaan met een gids en worden in regenpak en helm gehesen dus dat is giechelen en schimpen alom. Onze groep bestaat buiten ons uit ongeveer 20 mensen uit Israël. Deze groepbestond uit hufters van de eerste categorie, waar zij konden duwen en voordringen deden zij dat en als de gids engels sprak voor, ons en hun leider, stonden zij lekker te kwekkerbekken waardoor wij nop konden verstaan. Nare mensen vonden wij, doch dat deed aan de mijn niets af. Buiten scheen zoals gezegd de zon en hebben we een kijkje genomen aan de rand van een grote krater waar de mijn in vroeger dagen was ingestort, een gat van jewelste. Een leuk uitje bij elkaar genomen. We nemen een bakkie in de camper en rijden naar de volgende camping. Deze bevind zich in Rättvik, waar we als we aan komen rijden een prachtig zicht op hebben. We stoppen even om opnamen te maken en rijden vervolgens het dorp in. We worden hoogst aangenaam verrast, een enig plaatsje met prachtige bebouwing en pleinen. De camping ligt makkelijk vindbaar langs het Siljanmeer dus we strijken neer. Onze plaats is heel mooi, we kijken zo het water in en een overvloed aan ruimte. Na de maaltijd maken wij een heerlijke wandeling naar en op een hele lange pier waar we uitzicht op dorp en camping hebben. Foto foto dus. We denken in de avond wat buiten te blijven zitten doch dit valt aardig tegen. Wel is een heerlijke rustige nacht ons deel.

Maandag 06-08-2001

Staan nog op de camping van Rättvik en zijn om 7 uur op om lekker te gaan douchen. De zon komt door de mist heen en het ziet er goed uit. Na de hap even relaxen op een bankje in de zon waar driftig nagels geknipt worden, moet ook gebeuren ja. Na bakkie gaan we stadten. Het dorp is zoals gezegd een pracht, met heel mooie gebouwen leuke winkeltjes en restaurantjes. We zoeken wat magneetjes uit in een shop met een heel vriendelijke dame welke ook in Noordwijk geweest was, dus weer volop hobbyen voor ons kaaskoppen. Bij Bäkäri op het terras gezeten en een heerlijk smörrebröd gegeten. Dit alles in een prachtig zonnig klimaat met vriendelijke mensen om ons heen. Wat opvalt is dat men hier niet echt voorzichtig is met eigendommen. De jongedame aan een tafel naast ons liep naar binnen zonder de moeite te nemen haar mobi welke op tafel lag mee te nemen, kan hier blijkbaar nog. En heerlijk gevoel dat wel. Na de hap gaan we bij de ICA [welke volgens zeggen van A.Hein is] wat boodschappen doen. Mooie winkel met heel veel keus, waar we dan ook weer rijkelijk gebruik van maken. We kopen brood en visjes, zelfs kaviaar gaat mee lekker voor de avond snack. De middag brengen we op de camping in de zon door. We hebben een ruime plek en tussen de campers is het goed vertoeven met een boek en een glas en lekker zwetsen. De avond is vrij snel koel dus we gaan vroeg naar binnen wat onze geplande barbecue in de wachtstand zet. Morgen weer verder naar het noorden.


Dinsdag 07-08-2001

We breken op en gaan nog even tanken voor we op weg gaan. Chw is kopper vandaag en had reeds uitgedokterd waar het pompstation lag. Dit bleek pal tegenover de camping dus das een makkie voor pappie. Op weg dus naar het hoogste punt wat we in deze vakantie zullen bereiken ”Vemdalen”, dit staat bekend om zijn watervalrijke omgeving. De rit er naar toe leid ons door schier eindeloze bossen over heel stille wegen, waar af en toe een tegenligger passeert. Prachtig om te rijden, jammer van het weer wat afwisselend regen en gieten en ook opklaringen geeft. Doch wij zitten lekker droog en warm, de kachel staat aan, dus toch genieten van het uitzicht. De rit gaat vlot aangezien we weinig stoppen om iets nader te bekijken, waardoor we voor de lunch reeds Vemdalen en de camping bereiken. We happen en tukken waarna we op info gaan welke watervallen en waar dan wel te bekijken zijn. Dat zijn er vele doch zoals ons doordouwers betaamd kiezen we voor de grootste. Deze is wat verder van de weg af wordt ons verteld, doch via een pad van 2 km, waar van gezegd wordt dat het redelijk te belopen is, moeten wij dit schouwspel kunnen bereiken. We gaan op weg, we hebben een summiere tekening mee van de beheerster dus dat vinde we wel effe, niet dus. We rijden en rijden, weliswaar door een prachtig gebied, doch na een flink stuk begint de kriebel van “gaat dit wel goed” weer te werken. We stoppen bij een soort koffietentje en vragen, jawel hoor nog 6 KM te gaan en dan rechtsaf. Doen we en dan breekt de hel los, de weg naar de “Fallen” is nog 5 KM edoch de weg is weg en de kuilen zijn daar, wat een gehobbel en geschommel en wat duurt het gezien onze zeer lage snelheid lang. We geven niet op en als beloning zien wij plots een kleine parkeerplek met een houten plank waar met veel fantasie nog net de woorden “FETTJEÅFALLET” te lezen staat. Het pad naar de Fallen is een nachtmerrie, voor mij tenminste, nat, schuin, gladde rotsen, gladde bomen, stromend water, we zijn er allemaal over en doorheen gegaan. Aangezien ik wars van sport ben een hele opgave. Feit is, als ik had geweten wat mij/ons te wachten stond was ik in geen 100 jaar mee gegaan. Ondanks alle slaagt “mission impossible” we bereiken de Fallen en genieten van de prachtige natuur. Terug op camping testen we het sanitair en zijn allen vol lof over de luxe en vooral zeer schone ambiance. s’ nachts om 3 uur maak ik een opname van de hemel die op die hoogte niet geheel donker is, hoger gaan we niet dus het moest er even op.


Woensdag 8-8-2001

We rijden door het grijs richting zuid, en de zon doet erg zijn best er door te komen dus blijven hopen maar. De route is weer prachtig langs veel bossen en meren en we worden rond 10 uur door de koperen makker verrast. Het wordt een partij lekker weer, das nie te geleuven. We stoppen regelmatig om van het uitzicht en een bakkie te genieten. We kunnen het niet laten en bellen even naar huis, daar regent het, dus wij kikken ook eens. Aangezien we toch een soort primitief draaiboek aan dienen te houden rijden we tot Ludvika om een beetje op schema te blijven. Dit is wel de hele dag gaan doch het uitzicht maakt alles goed, wat meer is campers rijden niet snel dus we hebben de tijd om goed rond te kijken, ook tijdens het rijden. De camping snel gevonden en langs de waterkant een beste plek gekregen. In de avond weer een strijd om de eer met de kaarten, heel genoeglijk allemaal, doch we spelen niet te veel aangezien tijdens het spel diverse malen de discussie over wat dan ook voor onderwerpen wel eens oplaait. Het is maar goed dat we administratie houden wie aan beurt is anders was het niet meer te herleiden. Niet te laat op stok.

Liesje
Zweden Specialist
Zweden Specialist
Berichten: 238
Lid geworden op: 13 nov 2000 01:00
Locatie: Schiedam NL

Bericht door Liesje » 27 nov 2001 13:04

Hej Jan,

Heerlijk om te lezen in deze natte en donkere avonden :smile: :smile:
Komt deel III snel??????

Groetjes
Liesbeth

Jan van Vliet

Bericht door Jan van Vliet » 28 nov 2001 15:56


Jan van Vliet

Bericht door Jan van Vliet » 28 nov 2001 15:59

Druk druk druk,
Maar ik doe mijn best.
Geniet er zelf ook weer wat van, voor die gene welke in het echt alles gedaan heeft is het nog wezelijker denk ik. Vooral het plezier en het lachen. Dat komt nooit helemaal over op papier.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Majestic-12 [Bot] en 7 gasten